Vyhľadávanie:

Výstavba tréningovej haly i parkovacieho domu pri Steel aréne

Výstavba tréningovej haly i parkovacieho domu pri Steel aréne

Pozitívna správa pred majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji

V dňoch 29. apríla až 15. mája 2011 sa na Slovensku, konkrétne v Bratislave a v Košiciach, uskutočnia majstrovstvá sveta (MS) v ľadovom hokeji. Košický zimný štadión - Steel aréna je v prevádzke od roku 2006, do otvorenia hokejového šampionátu k nej pribudnú tréningová hala i parkovací dom. Na nedávnom kontrolnom dni, ktorý zvolal primátor mesta Košíc Richard Raši v piatok 7. januára 2011, informovali novinárov o aktuálnom stave výstavby spomínaných objektov i o potrebných úpravách samotnej Steel arény. Tá je už prakticky prichystaná na nadchádzajúce boje šampionátu.

"K dispozícii máme až dvanásť šatní, v niektorých z nich sa montujú nové boxy pre hráčov. Okolo hracej plochy sme kvôli bezpečnosti divákov zvýšili plexisklá nad mantinelmi, ostatné väčšie úpravy sme urobili ešte v letných mesiacoch," uviedol riaditeľ Steel arény Igor Havrila. "Postupne si našu halu a celé jej zariadenie už boli pozrieť Nóri i Švajčiari, chystajú sa k nám Kanaďania, Francúzi a ďalší zástupcovia výprav z ôsmich reprezentačných mužstiev, ktoré budú v Košiciach štartovať. Jednotlivé šatne sú už rozdelené podľa výkonnostného rebríčka IIHF, v najlepšie vybavenej šatni hokejistov HC Košice budú počas šampionátu hokejisti Kanady."

Tréningová hala je pred dokončením, kolaudácia by sa mala uskutočniť vo februári alebo v marci. "Práce pokračujú podľa určeného harmonogramu, pod halou je 50 parkovacích miest, hľadisko bude mať kapacitu 300 divákov a k dispozícii bude aj desať šatní, ktoré budú po MS slúžiť mládežníckym družstvám. Zo starej kocky Steel arény sú po oboch priečnych stranách umiestnené dve obrazovky s časomierou a v súčasnosti montujeme mantinely," poznamenal I. Havrila.

Neďaleko tréningovej haly je vo výstavbe štvorpodlažný objekt parkovacieho domu, o ktorom bližšie informoval riaditeľ Správy majetku mesta Peter Herman: "Objekt s kapacitou 496 parkovacích miest má byť podľa harmonogramu dokončený do začiatku MS a slúžiť bude najmä návštevníkom svetového šampionátu. Z celkového rozpočtu 2, 792 mil. eur bez DPH sme doteraz preinvestovali 1,5 milióna eur. Zatiaľ ide všetko podľa plánu. Do parkovacieho domu o rozmeroch 120 x 33 metrov bude s osobnými motorovými vozidlami vjazd i výjazd z Moldavskej ulice."

S prehliadkou objektov bol spokojný aj primátor Košíc Richard Raši. "Teší ma, že tréningová hala bude v prevádzke čo najskôr. Pre mňa je ale najpodstatnejšie, aby sa parkovací dom stihol dokončiť s dostatočným časovým predstihom. Stavbári ma však ubezpečili, že to bude aj s nejakou časovou rezervou. Preto verím, že koncom apríla už budú parkovacie miesta k dispozícii fanúšikom majstrovstiev sveta," povedal.

Po dokončení parkovacieho domu by sa mali odľahčiť parkoviská pred obytnými domami na Jánošíkovej a Žižkovej ulici a ich obyvateľom by mohol poskytovať aj nočné parkovanie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...