Vyhľadávanie:

Výťažok zo zbierky malým pacientom

Výťažok zo zbierky malým pacientom

Fanúšikovia a hráči HC Košice detskej onkológii

Ak ste nechýbali v Steel aréne na extraligových hokejových zápasoch HC Košice s Duklou Trenčín a HC Nitrou možno aj vás oslovila v poradí už štvrtá verejná zbierka tunajšieho fanklubu pre Oddelenie detskej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, vďaka ktorej sa podarilo dať dokopy 1 500 eur na dobrú vec. Sumou 750 eur zbierku podporili aj členovia tímu HC Košice.

Iniciátori zbierky Branislav Čop a Pavol Čegiň spolu s ďalšími siedmimi členmi fanúšikovského klubu HC Košice, ku ktorým sa pripojili aj hokejisti Peter Bartoš, Vladimír Dravecký, Tomáš Halász, Marek Kolba a Michal Novák, vo štvrtok 12. januára 2012 navštívili nemocnicu na Terase, aby zdravotníkom odovzdali nielen finančnú čiastku, ale, hoc trochu oneskorene, aj vianočné darčeky malým pacientom.

"Dištancujeme sa od všetkých verejných zbierok, táto akcia je jedinou, ku ktorej sa hlásime. Počuli sme o mnohých zbierkach pre detskú onkológiu, môžem však ubezpečiť, že k nám z nich žiadne peniaze nedorazili. Uprednostňujeme otvorenú spoluprácu, akou je aj spolupráca s fanklubom a hokejistami Košíc," uviedla počas stretnutia primárka Oddelenia detskej onkológie a hematológie Irina Oravkinová. Pomoc je podľa jej slov veľmi potrebná, detských onkologických pacientov totiž pribúda. "Kým v minulosti sme diagnostikovali a liečili 50 detí ročne, vlani to bolo až 70 detí. Plánujeme rekonštrukciu oddelenia, ktoré sme tiež postavili za pomoci sponzorov, preto pomôže každá maličkosť."

"Sme veľmi radi, že sa zbierka medzi návštevníkmi Steel arény stretla s ohlasom," komentoval akciu B. Čop. "Tento rok sa v pokladničke ocitlo i 700 eur od darcu, ktorý si želal ostať v anonymite. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli."

Prístup fanklubu a hráčov ocenil aj prítomný prezident HC Košice Vladimír Jacko. "Som naozaj rád, že okrem športových výkonov vedia naši hráči podávať aj takéto ľudské výkony. Ďakujem, že spoločne s fanklubom už štvrtý rok pomáhajú tým, ktorí to najviac potrebujú."

Vyzbierané finančné prostriedky použijú zdravotníci na nákup špeciálnej zdravotníckej techniky - centrálnych venóznych katétrov. Časť prostriedkov, 500 eur, vyčlenili na nákup hračiek a kníh, ktoré si minulý týždeň hospitalizované deti od športovcov prevzali.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...