Vyhľadávanie:

Vytrvalci do Blažíc

Vytrvalci do Blažíc

V nedeľu 7. marca 2004 odštartujú Zimným behom Olšavskou dolinou v Blažiciach vytrvalci svoju tohtoročnú sezónu. Po prvýkrát sa tento beh uskutoční ako Memoriál Pavla Ruščáka, ktorého výsledky sa započítajú do slovenskej i regionálnej bežeckej ligy pre rok 2004.

Štart tohto už 29. ročníka bude o 13.00 hodine a na 16 km trať z Blažíc cez Ruskov, Ďurkov, Olšovany, Vyšný a Nižný Čaj, Bohdanovce a späť do Blažíc sa vydajú pretekári nielen zo Slovenska, ale aj z Poľska, Maďarska a Ukrajiny. Každoročne je Zimný beh Olšavskou dolinou premiérou aj pre bežcov z nášho bežeckého klubu U. S. Steel Košice. Prezentácia pretekárov je do 12.30 h. v kultúrnom dome v Blažiciach.

Ako nám povedal prezident OŠK Blažice Dušan Štefáni, bude pre bežcov, ale aj pre ostatných záujemcov a priaznivcov behu, zabezpečená z Košíc doprava autobusom. Odchod je o 11.00 h. z Námestia osloboditeľov a o 11.15 h. zastavuje aj pred OC Bajkal na Sídlisku nad jazerom. Vlani vyhral Poliak Bohdan Dziuba v čase 51:05 min., ale traťový rekord drží Zdeněk Mezulianik z RH Praha, ktorý v roku 1989 zabehol čas 47:10,2 min. Víťaz získa prémiu 5 tisíc korún a za prekonanie traťového rekordu si prilepší sumou o 3 tisíc viac. Organizátori odmenia troch najlepších v kategóriách mužov do 40, do 50, do 60 a nad 60 rokov a tri najlepšie ženy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...