Vyhľadávanie:

Vytrvalci odštartovali celoročnú súťaž

Vytrvalci odštartovali celoročnú súťaž

Maratónsky klub v Košiciach už tradične každoročne organizuje pre bežcov celoročnú dlhodobú súťaž Východoslovenská veľká cena vytrvalcov (VVCV). Podobne ako po iné roky aj v roku 2013 je do tejto súťaže zaradených šestnásť pretekov. V celkovom poradí budú hodnotení len tí bežci, ktorí zo šestnástich pretekov absolvujú minimálne šesť. Ak sa niekto zúčastní väčšieho počtu pretekov, do konečného poradia sa mu započíta len hodnotenie maximálne zo šiestich bežeckých podujatí, v ktorých súťažiaci dosiahol najviac bodov.

Súťažiť sa bude v štyroch vekových kategóriách mužov (A 18-39 roční, B 40-49 roční, C 50-59 roční a D 60 a viacroční) a v dvoch kategóriách žien (E 18-39 ročné a F 40 a viacročné). O poradí v jednotlivých kategóriách rozhoduje súčet získaných bodov pridelených za dosiahnuté časy zo šiestich pretekov, ale tento súčet sa môže ešte zvýšiť o päť bodov za každé zo šestnástich absolvovaných pretekov, ktoré sú v tomto roku zaradené do tejto celoročnej súťaže.

Tohtoročnú VVCV, ktorá bude trvať od marca do októbra, odštartovali v nedeľu 3. marca 2013 v Blažiciach, kde sa konal 38. ročník behu na 16 km pod názvom Zimný beh Olšavskou dolinou. V nedeľu 17. marca sa v Čečehove bude konať druhé tohtoročné bežecké podujatie, a to Čečehovský polmaratón. Ďalšie preteky zaradené do Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov sa uskutočnia v týchto termínoch: 7. apríla Beh Hornádskou dolinou v Kysaku, 13. apríla Furčiansky maratón v Košiciach, 21. apríla Budimírsky polmaratón v obci Budimír pri Košiciach, 1. mája Podvihorlatský maratón v Michalovciach, 9. júna Šebešská sedemnástka vo Vyšnej Šebastovej, 16. júna Kúpeľná trinástka v Bardejovských Kúpeľoch, 22. júna Polmaratón Košice - Seňa, 14. júla Malý Štrbský maratón v Štrbe, 28. júla Laborecká pätnástka v Strážskom, 4. augusta Malý kavečiansky maratón v Kavečanoch pri Košiciach, 17. augusta Hámorská dvadsiatka v Remetských Hámroch, 1. septembra Dvadsať mierových kilometrov okolo Spišského hradu v Spišskom Podhradí, 7. septembra Beh kapušianskou pláňavou na 15 km vo Veľkých Kapušanoch a 6. októbra 90. ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

V prípade, že sa niektorý z týchto behov neuskutoční, náhradnými pretekmi budú 21. júla Bančanská desiatka v obci Banské a 20. októbra Žipovská desiatka v Nižnom Žipove.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...