Vyhľadávanie:

Vytrvalci odštartovali sezónu

Vytrvalci odštartovali sezónu

Maratónsky klub Košice každoročne organizuje pre bežcov dlhodobú celoročnú súťaž pod názvom Východoslovenská veľká cena vytrvalcov (VVCV). Tejto súťaže sa môže zúčastniť každý občan Slovenska, ktorý absolvuje aspoň jedny zo šestnástich pretekov zaradených do súťaže. Do celkového hodnotenia však budú zaradení len tí bežci, ktorí absolvujú minimálne šesť pretekov. Do konečného poradia sa zaratúva hodnotenie maximálne zo šiestich pretekov, na ktorých dosiahol pretekár najviac bodov i keď sa zúčastnil viacerých štartov v rámci vytipovaných šestnástich behov VVCV.

Súťažiť sa bude v štyroch vekových kategóriách mužov a to do 40 rokov (A 18-39-roční), do 50 rokov (B 40-49-roční), do 60 rokov (C 50-59-roční) a v kategórii D nad 60 rokov a dvoch kategóriách žien do 40 rokov (E 18-39-ročné) a v kategórii F nad 40 rokov. O poradí v týchto kategóriách rozhoduje súčet získaných bodov pridelených za dosiahnuté časy. Tento súčet bodov sa môže zvýšiť o päť bodov za každé absolvované preteky zaradené do súťaže Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov.

Prvými pretekmi v roku 2011 bol beh Olšavskou dolinou v Blažiciach, ktoré sa konali v nedeľu 27. februára. V nedeľu 20. marca sa v Sačurove uskutočnil beh na 15 km pod názvom Sačurovská pätnástka.

Ďalšie zo šestnástich pretekov v rámci VVCV sa uskutočnia v týchto termínoch: 3. apríla polmaratón Beh Hornádskou dolinou v Kysaku, 9. apríla Furčiansky maratón, Memoriál Štefana Semana v Košiciach na Furči, 30. apríla Podvihorlatský maratón v Michalovciach, 15. mája Kajňanská desiatka v Slovenskej Kajni, 29. mája Beh vďaky na 12,5 km v obci Továrne, 12. júna Šebešská 17-ka vo Vyšnej Šebastovej, 18. júna polmaratón Košice - Seňa, 17. júla Bančanská desiatka v obci Banské, 23. júla Memoriál Jána Stilla na 9,5 km trati v Novej Lesnej, 7. augusta Malý kavečiansky maratón Košice-Kavečany, 4. septembra 20 mierových kilometrov okolo Spišského hradu v Spišskom Podhradí, 10. septembra Beh kapušianskou pláňavou na 15 km vo Veľkých Kapušanoch, 17. septembra Gemerský polmaratón v Rožňave a 2. októbra MMM v Košiciach.

V prípade, že sa niektoré z týchto už len štrnástich behov v roku 2011 neuskutočnia, náhradnými pretekmi budú 31. júla Laborecká 15-ka v Strážskom a 23. októbra Žipovská 10-ka v Nižnom Žipove.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...