Vyhľadávanie:

Z Rožňavy so Zlatým pásmom

Z Rožňavy so Zlatým pásmom

Miroslav Soták z DZ Opravy znovu uspel v speváckych súťažiach

Miroslav Soták, kontrolór technickej diagnostiky divízneho závodu Opravy, je veľkým milovníkom ľudovej hudby a spevu. A nielen milovníkom, ale i úspešným spevákom. Na konte má množstvo ocenení z rôznych súťaží. Pred niekoľkými dňami pripojil k zbierke ďalšie ocenenia.

"V Šaci sa 15. októbra konal už šiesty ročník speváckej súťaže sólistov a speváckych skupín z jednotlivých košických obvodov Na košickej turňi. Predstavilo sa dvadsať sólistov, štrnásť speváckych skupín, jeden inštrumentalista a jedna ľudová hudba. Porota udelila zlaté, strieborné a bronzové pásma v kategórii sólista a spevácka skupina a zlaté pásmo v kategórii inštrumentalista a ľudová hudba. Podarilo sa mi vybojovať zlato v kategórii sólový spev. Získala ho tiež sólista folklórneho súboru Železiar Alena Demjanová, Jaroslav Dirga a Matúš Rybár," prezradil úspešný spevák, ktorému prvenstvo, už piate v tejto súťaži, zaručilo aj postup na krajskú súťaž dospelých, ktorá sa uskutočnila v sobotu 11. novembra v Rožňave. "Podarilo sa mi získať Zlaté pásmo," informoval Oceľ východu a nezabudol dodať, že rovnako sa darilo i ďalšiemu sólistovi z U. S. Steel Košice Jaroslavovi Dirgovi z Teplej valcovne.

Miroslav Soták je už držiteľom Zlatého pásma z celoštátnej súťaže v roku 2005 v Banskej Bystrici a vlani získal tiež ocenenie Košického samosprávneho kraja Laureát 2005. Najnovším prírastkom v jeho speváckej kariére je CD Ket sebe zašpivam šumne po parobsky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...