Vyhľadávanie:

Za mimoriadny podiel na rozvoji a podpore športu

Za mimoriadny podiel na rozvoji a podpore športu

Georgeovi F. Babcokovi udelili Cenu Košického samosprávneho kraja

Cenu Košického samosprávneho kraja za mimoriadny podiel na rozvoji a podpore športu v regióne Košíc a východného Slovenska si v piatok, 26. novembra 2010, prevzal z rúk predsedu KSK Zdenka Trebuľu prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke.

Toto verejné ocenenie udeľuje zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja raz v roku piatim osobnostiam a kolektívom alebo právnickým osobám za osobitný prínos pre rozvoj košického regiónu, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti. Prezidenta košickej oceliarne naň navrhli Hokejový club HC Košice a Prvý mestský hádzanársky klub Košice z viacerých dôvodov. V návrhu okrem iného zdôrazňujú predovšetkým fakt, že George F. Babcoke má od začiatku svojho pôsobenia v pozícii čelného predstaviteľa USSK veľkú zásluhu na podpore športu v regióne Košíc a východného Slovenska, a to od vrcholového športu - hokeja, futbalu, hádzanej, basketbalu, športových oddielov žiakov a juniorov, jednorazových aktivít pre hendikepovanú mládež, športovo nadaných detí - budúcich hokejových, basketbalových a futbalových talentov zo sociálne znevýhodnených rodín až po budovanie športovísk. Mimoriadne sa zaslúžil aj o to, že spoločnosť U. S. Steel Košice v pomoci neustala ani v časoch najťažších, keď športové odvetvia v mestách a regiónoch vo všeobecnosti zápasia s problémami financovania.

Cenu Košického samosprávneho kraja si na zhromaždení 17. decembra v košickom Štátnom divadle, na ktorom sa George F. Babcoke nebude môcť zúčastniť kvôli dôležitým povinnostiam mimo republiky, prevezmú aj ďalší jednotlivci a kolektívy. Budú to akademický sochár Arpád Račko pri príležitosti jeho 80. narodenín za celoživotné výtvarné dielo, Vladimír Urban umelecký vedúci a choreograf folklórneho súboru Železiar za dlhoročnú tvorivú činnosť v oblasti folklóru, zástupcovia Oblastného výboru CSEMADOK v Kráľovskom Chlmci za dlhodobú mimoriadne záslužnú tvorivú činnosť v oblasti kultúry a osvetovej činnosti a predstavitelia Základnej umeleckej školy v Michalovciach pri príležitosti 60. výročia založenia školy za dôležitú úlohu pri výchove k umeniu a reprezentáciu mesta Michalovce v regióne, na Slovensku i v zahraničí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...