Vyhľadávanie:

Začala sa koncertná sezóna

Začala sa koncertná sezóna

Štátna filharmónia Košice pozýva na večery hudby

Štátna filharmónia Košice otvorila 39. koncertnú sezónu vo štvrtok, 27. októbra, večerom hudby zostavenom z diel Edvarda Hagerupa Griega a Johannesa Brahmsa. Premiéru mala i Ouvertura festiva Mirka Krajčiho. Koncert pri príležitosti predsedníctva SR v Rade Európy 2007 dirigoval šéfdirigent Štátnej filharmónie Košice Jerzy Swoboda. Sólistami večera boli Igor Karško (husle) a Jiří Bárta (violončelo).

V rámci turné na Slovensku vy stúpil včera, 2. októbra, v Košiciach jeden z najznámejších hudobníkov sveta, rodák z Humenného, dirigent, skladateľ, klavirista a aranžér Peter Breiner. Triango doplnili ďalší dvaja vynikajúci slovenskí hudobníci - huslista Stanislav Palúch, ktorý sa aktívne venuje komornej hudbe, ale aj iným žánrom, napríklad jazzu, folklóru, world music, new acoustic a akordeonista Boris Lenko. Náplňou večera boli svetové tangá v aranžmánoch P. Breinera.

Na ďalší mimoriadny koncert sa môžu milovníci kvalitnej hudby tešiť 11. októbra. Zaznie Carmina burana Carla Orffa v jedinečnej verzii pre zbor, bicie nástroje a dva klavíry.

U. S. Steel Košice je generálnym partnerom Štátnej filharmónie Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...