Vyhľadávanie:

Zajtra na programe piaty súboj

Zajtra na programe piaty súboj

Vo štvrťfinálovej sérii play-off medzi HC Košice a HK Poprad je stav na zápasy vyrovnaný 2:2

V nedeľu 3. marca sa stretnutiami 54. kola skončila základná časť súťažného ročníka 2012/2013 jubilejnej dvadsiatej sezóny hokejovej Tipsport extraligy. Hokejisti HC Košice skončili v záverečnej tabuľke základnej časti za víťazným Zvolenom na 2. mieste so ziskom 109 bodov. Aj napriek tomu mali Košice v základnej časti najlepší útok, keď nastrieľali 214 gólov a spolu s nováčikom z Piešťan aj najlepšiu obranu, pretože inkasovali len 138 gólov. V uplynulom týždni sa začala druhá časť súťaže zápasmi play-off a podľa vopred určeného kľúča je štvrťfinálovým súperom Košičanov HK Poprad. S týmto súperom mali zverenci trénera Milana Staša zo vzájomných stretnutí priaznivú bilanciu, pretože zo šiestich zápasov päť vyhrali a len raz okúsili trpkosť prehry. Získali spolu o 26 bodov viac než ich štvrťfinálový súper, ale pred zápasmi v play-off to vôbec nič neznamená, pretože každá séria sa začína od nuly.

Hráči z Popradu sú za ostatných osem extraligových sezón najčastejším súperom Košičanov v záverečných stretnutiach play-off. Vo vzájomných vyraďovacích dueloch sa stretávajú už piaty raz. V sezóne 2005/2006, keď sa naše mužstvo predstavilo po prvý raz už v novej Steel aréne, sme sa s týmto súperom stretli v semifinále. Košice vtedy podľahli Popradu 0:4 na zápasy. V sezóne 2007/2008 naši už vyhrali vo štvrťfinále play-off na zápasy 4:1 a takú istú sériu s rovnakým výsledkom si Košičania zopakovali s týmto súperom aj v sezóne 2009/2010. Po štvrtý raz sa naši hokejisti stretli s Popradom opäť v play-off v sezóne 2010/2011. Bolo to však vo finále a víťazstvom 4:1 na zápasy sme ziskom majstrovského titulu zavŕšili zlatý hetrik.

V stredu uplynulého týždňa otvorili obaja súperi sériu vzájomných stretnutí v play-off teda už po piaty raz od roku 2006. V prvých dvoch súbojoch mali výhodu domáceho ľadu naši hokejisti a v Steel aréne dvakrát zvíťazili najtesnejším výsledkom 2:1. Ďalšie dva duely sa hrali v Poprade a aj tam pre zmenu dominovali domáci. Popradčania po víťazstvách 4:2 a 6:3 vyrovnali stav série na 2:2 a tak boj o postup do semifinále pokračuje. Na margo súbojov pod Tatrami tréner nášho tímu Milan Staš poznamenal: "Nehrali sme podľa našich predstáv, aj keď sme boli v úvode oboch duelov domácim vyrovnaným súperom. Nemali sme potrebné šťastie. Prehrali sme bitku, ale nie vojnu." Ako sa hovorí - môj dom, môj hrad - zatiaľ platí v zápasoch tohto východniarskeho derby. Na rade sú teda Košičania, ktorých čaká zajtra, vo štvrtok 14. marca, o 18.00 hod. v Steel aréne piaty vzájomný štvrťfinálový súboj, v ktorom môžu nakloniť misky váh na svoju stranu. Keďže sa hrá na štyri víťazné stretnutia, v poradí šiesty súboj by bol na programe v sobotu 16. marca v Poprade a rozhodujúci siedmy zápas by sa hral v pondelok 18. marca v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...