Vyhľadávanie:

Zajtra záverečný koncert KHJ

Zajtra záverečný koncert KHJ

Tohtoročná Košická hudobná jar vstupuje do svojho finále. Počas uplynulých troch týždňov sa milovníci krásnych tónov mali možnosť stretávať s vynikajúcimi orchestrami, domácimi i zahraničnými sólistami. Tohtoročný, už 51. medzinárodný hudobný festival, sa niesol v znamení Roku slovenskej hudby a 250. výročia narodenia W. A. Mozarta. Hudobný festival mal početné sprievodné podujatia a koncerty sa uskutočnili okrem Košíc aj v iných mestách kraja.

Sviatok hudby vyvrcholí zajtrajším (25. 5.) záverečným koncertom. Na programe je päťdielna symfonická suita Poručík Kiže Sergeja Prokofieva (1891 - 1953) a Orffova (1895 - 1982) kantáta Carmina Burana. Účinkujú Štátna filharmónia Košice, Maďarský filharmonický zbor, Detský spevácky zbor Magnólia, japonská sopranistka Sayuri Okumura, český tenorista Vladimír Doležal, francúzsky barytonista Jean - Sébastien Bou. Diriguje šéfdirigent ŠfK Jerzy Swoboda. Dramaturgia večera i sólisti sľubujú veľkolepý zážitok.

U. S. Steel Košice je generálnym reklamným partnerom KHJ.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...