Vyhľadávanie:

Zamestnanci firmy MASLEN medzi hutníkmi

Zamestnanci firmy MASLEN medzi hutníkmi

Pre ľudí nepôsobiacich v hutníckej brandži je návšteva našej huty nevšedným zážitkom. Rovnakú skúsenosť získali aj zamestnanci spoločnosti MASLEN s. r. o., ktorí v piatok 7. februára zavítali do U. S. Steel Košice. Firma so sídlom v obci Badín na strednom Slovensku patrí k našim tradičným zákazníkom pozinkovaných a lakoplastovaných plechov. Zo spomínaných materiálov vyrába strešné krytiny. "Keďže v našej firme prichádzame do kontaktu s hutníckymi výrobkami, chceli sme umožniť našim zamestnanom, aby na vlastné oči videli, kde vznikajú," povedal na margo návštevy riaditeľ spoločnosti MASLEN Ľuboslav Dérer. Ako ďalej uviedol, spolupráca s U. S. Steel Košice je dlhodobo na veľmi dobrej úrovni, čo dokazuje aj každoročne sa zvyšujúci objem dodávok do firmy. Podľa slov Ľ. Dérera, väčšina strešnej krytiny, ktorá opúšťa brány spoločnosti, pochádza práve z našich plechov.

Záujem o prehliadku huty bol veľký, skupinu návštevníkov tvorilo bezmála päťdesiat zamestnancov nášho dlhoročného zákazníka. Hostia si prezreli nielen "horúce" prevádzky, ale aj finálnu výrobu. Najprv sa pristavili pri vysokých peciach a ich ďalšie kroky smerovali do oceliarne. Tam sa oboznámili s technológiou výroby ocele a jej plynulým odlievaním do brám. Ďalšou zastávkou bol divízny závod Teplá valcovňa, kde hostia sledovali technológiu valcovania na teplej širokopásovej trati. Prehliadka pokračovala návštevou štvorstolicového tandemu a lakoplastovacej linky. Na záver exkurzie si hostia prezreli pozinkovaciu linku č. 3. "S priebehom prehliadky som nadmieru spokojný. I keď som už v minulosti košické železiarne navštívil, vždy sa sem rád vraciam. Pre mojich kolegov, ktorí boli v hute prvýkrát, to bola jedinečná príležitosť vidieť komplexnú výrobu, od rudy až po finálne produkty. Chcel by som sa poďakovať spoločnosti U. S. Steel Košice za možnosť navštíviť váš podnik," uviedol pri rozlúčke s oceliarňou Ľ. Dérer.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...