Vyhľadávanie:

Zamestnanci Labortestu športovali

Zamestnanci Labortestu športovali

Labortest
Veľkému záujmu sa tešila u žien súťaž v skákaní cez švihadlo.

Už desiaty ročník Letných športových hier majú za sebou zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice - Labortest, s r. o. Každoročne, na začiatku prichádzajúceho leta, sa na pozvanie riaditeľa spoločnosti stretávajú všetci tí, ktorí radi súťažia v tradičných i v netradičných športoch, ale aj tí, ktorí si chcú aspoň trocha užiť prírody a pobudnúť v dobre naladenom kolektíve. Preto si dali rande v areáli na Alpinke pri Košiciach.

Skôr, než sa trochu podrobnejšie budeme venovať športovému zápoleniu, treba zdôrazniť, že akcia je plne hradená z prostriedkov Sociálneho fondu - kapitola športovo regeneračná činnosť. Tvorbe a čerpaniu Sociálneho fondu, ako významného nástroja sociálnej politiky, venuje vedenie spoločnosti patričnú pozornosť. Okrem príspevku na zabezpečenie stravovania, je fond používaný na realizáciu rekondičných pobytov, ozdravovacích a liečebných pobytov, sociálnu výpomoc, pôžičky na bytové účely a nezabúda sa ani na darcov krvi, či napríklad na zamestnancov plniacich si pracovné povinnosti v čase vianočných sviatkov. A ak máme hovoriť o regenerácii pracovnej sily, potom popri zakúpení a hradení vstupov na individuálne športovo-relaxačné aktivity (posilňovanie, masáže, plávanie, aerobik, kalanetika, sauna, návšteva kultúrnych podujatí a iné), je zamestnancami spoločnosti vítaný aj športový deň. Prešiel viacerými podobami, vrátane spojenia športu s oslavami Dňa detí, čo v dnešnom tak trocha uponáhľanom svete nie je bežne zaužívaným pravidlom.

Tým naj... organizátorom a dušou podujatia býva už tradične Eva Fischerová, ktorá spolu so svojimi spolupracovníkmi pripravila bohatý športový program s tradičnými, ale aj exotickejšími disciplínami. A keďže ide o pracovníkov laboratórií a v ich rukách často dominujú presné meradlá, ako inak ak nie hĺbkomerom sa dá zmerať presne hĺbka predklonu. Tým sme začali výpočet disciplín, ktoré sú volené tak, aby zaujali bez rozdielu pohlaví, aby bolo možné tvoriť aj miešané družstvá. Chceli sme, aby víťazila v prvom rade dobrá nálada a rivalita končila priateľským podaním rúk. Jediným kritériom pred otvorením súťaží je veková hranica 40 rokov, ktorá delí súťažiacich na dva tábory, (to aby tí mladší nemali až také jednoduché), ale netýka sa to až tak úplne našich kolegýň, lebo tie máme večne mladé (a krásne samozrejme).

Takže hádžeme medicimbalom - niektorí skôr do výšky ako do diaľky, iným ide lepšie hod vajíčkom, ani nie tak na cieľ ako opäť do diaľky. Možno, že v budúcnosti zvíťazí aj ten hod na cieľ, ak sa nájde dobrovoľník, ktorý sa podujme chvíľku sa hrať na obeť. Diplomy sa udeľovali aj za umiestnenie vo volejbale, prítomné dámy určite zaujali aj nohejbalové kúsky ich kolegov. Tí naopak obdivovali ladné pohyby súťažiacich dievčat a dám pri skákaní cez švihadlo. Všetko to prebiehalo, napriek prísnemu dohľadu rozhodcov, v príjemnej a uvoľnenej atmosfére. Nezvíťazili len tí lepší a šťastnejší, ale predovšetkým dobrá nálada, kolektívny "duch" a nové vzťahy a priateľstvá.

Nie je asi nutné zdôrazňovať, že po týchto súbojoch dobre a na "úrodnú pôdu" padlo občerstvenie v podobe gulášu. Samozrejme, že prichádzajúci podvečer sa naďalej niesol v rozbore športových výkonov, v hodnotení výkonov rozhodcov a, ako to už tradične býva, neobišlo sa to ani bez stálych návratov k práci a budúcnosti. Zostáva len veriť, že takéto podujatia naďalej budú spestrovať náš spoločný život v práci, že naďalej napomôžu vytvárať príjemnú pracovnú atmosféru a tak trocha prispejú aj k zdravšiemu životnému štýlu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...