Vyhľadávanie:

Zaostávajú za očakávaniami

Zaostávajú za očakávaniami

Nevyrovnané výkony hokejistov HC Košice v tejto sezóne divákov nelákajú

Do novej sezóny Slovnaft extraligy vstupovali hokejisti HC Košice s tými najvyššími ambíciami. V kádri došlo cez prípravné obdobie k viacerým zmenám, do mužstva prišli niektorí noví hráči, ktorí mali pomôcť tímu dosiahnuť vytýčený cieľ. Košičania však zaspali na štarte. Po 8. kole mali na svojom konte len tri víťazstvá a päť prehier. V tabuľke sa ocitli na 9. priečke.

Potom zapli na vyššie obrátky a od 22. kola sa po sérii ôsmich víťazných zápasov v tabuľke vyšvihli až na 2. miesto. Lenže záver roka ich opäť zastihol v útlme a zo šiestich stretnutí iba v jednom zvíťazili, a to doma nad Žilinou. Na ľade v Steel Aréne prehrali so Zvolenom i Slovanom a u súperov v Martine, Kežmarku a v novom roku v Skalici. Po týchto prehrách začali v hľadisku Steel Arény štrajkovať aj fanúšikovia a v nedeľňajšom zápase proti Nitre (Košice vyhrali 6:4), naše mužstvo v tomto súboji nikto z priaznivcov fan klubu nepovzbudzoval. Len raz bolo počuť skandovanie, aj to iba meno kapitána HC Petra Bartoša po jeho skvelej akcii. Vlani vyhrali Košičania základnú časť extraligy a v konečnom poradí skončili v sezóne 2006/2007 na 3. mieste. Aj v tomto ročníku by chceli vstúpiť do zápasov play off z najvýhodnejšej pozície, takže majú čo doháňať.

I napriek ďalšiemu víťazstvu s Liptovským Mikulášom 5:2, s ktorým sa stretli na domácom ľade v utorok, 8. januára, sú stále na nelichotivej 5. priečke v tabuľke. Svoju priaznivejšiu bilanciu si budú môcť zlepšiť už tento piatok, 11. januára, kedy sa o 17.30 hod. v treťom zápase po sebe doma stretnú s Popradom. Na toto stretnutie všetkých fanúšikov, hlavne z U. S. Steel Košice, pozývame. Po dvoch domácich víťazstvách sa aj v treťom domácom vystúpení po sebe budú chcieť naši hokejisti určite vytiahnuť a v šlágri kola bodovať naplno. Do skončenia štvrtej šestiny základnej časti zostávajú už len štyri kolá, po nich bude extraliga pokračovať novým systémom pár - nepár. Párne mužstvá sa v ďalších dvanástich kolách (doma i vonku) stretnú s mužstvami umiestnenými po 44. kole na nepárnych miestach. Zápasy tejto časti sa vyžrebujú po 44. kole. Osem najúspešnejších tímov po odohratí 56 kôl postúpi do play-off, v ktorom sa bude hrať 1-8, 2-7, 3-6, 4-5, vždy na štyri víťazné stretnutia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...