Vyhľadávanie:

Zatiaľ viac ako tisíc štartujúcich

Zatiaľ viac ako tisíc štartujúcich

Vo štvrtok, 23. augusta, sa konalo prvé zasadnutie organizačného výboru Letnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice 2007. Jeho členovia zhodnotili vysokú úroveň a kvalitu elektronického prihlásovania súťažiacich. Na prvý termín uzávierky k 22. augustu sa prihlásilo 1200 štartujúcich. Tradične ich bude najviac v bowlingu (330). Táto účasť prekonáva aj firemný šampionát. Na futbalový turnaj sa prihlásilo 20 tímov. Na štart v cyklistickej časovke sa postaví 76 pretekárov, v atletike pobeží 10 kilometrov 51 vytrvalcov, tenise si zahrá 73 hráčov, stolný tenis 45. Kolkárov je zatiaľ 113, volejbalistov 69. Tieto čísla sa do druhej uzávierky, ktorá bola včera, ešte zvýšia.

Najpočetnejšiu výpravu budú mať oceliari (zatiaľ 91) a DZ Zušľachťovne (90). Za nimi nasledujú Energetika (78), Doprava (73), TVa (66), Úsek viceprezidenta pre výrobu (65) a DZ Mechanika (61).

Organizačný výbor schválil dôležitú zmenu. Po skúsenostiam z minulých ročníkov, kedy sa viacerí pretekári nedostali k stravovacím lístkom ani k olympijským prezentom, v tomto ročníku budú za to zodpovední vedúci jednotlivých športov. Olympijské tričká si súťažiaci prevezmú pred štartom súťaže a potvrdia podpisom.

Stravovacie lístky dostanú účastníci v piatok na štadióne TU Košice na Watsonovej po otváracom ceremoniáli, (spolu s tradičným kotlíkovým guľášom a pivom) od vedúcich športov, alebo poverených organizátorov. Ich výdaj bude na tribúne pod nápismi jednotlivých športov, výdaj stravy na Watsonovej bude do 20.30 hod.

Tenisti sa stravujú v piatok aj v sobotu v Mestskom parku, volejbalisti, stolní tenisti v jedálni vysokoškolských internátov na Jedlíkovej (Luník VIII.).

V sobotu sa na Jedlíkovej budú stravovať tiež bežci na 10 km, inline korčuliari, cyklisti, šachisti a nohejbalisti. V herni na KVP dostanú guľáš už v piatok všetci hráči bowlingu a v sobotu iba tí, ktorí postúpia do finále. Podobne ako po iné roky, aj v tomto ročníku sme kvôli veľkému počtu prihlásených zaviedli časový rozpis nástupu družstiev či jednotlivcov na dráhu v kolkoch a v bowlingu. Preto sledujte tento rozpis na intranete, aby ste si vedeli naplánovať včasný príchod na športoviská a nečakali tam zbytočne celý deň.

Upozorňujeme pretekárov v behu a korčuliarov so štartom zo vstupného areálu, že oproti vlaňajšku sme posunuli štarty. Pre bežcov na 9.10 hod. a pre inline korčuliarov na 9.15 hod., aby sa po príchode električkou stihli včas prezliecť a zaregistrovať. Pre všetkých budú pripravené zaťahovacie vrecia na osobné veci, ktoré prevezieme do cieľa na Myslavskú cestu, kde si ich všetci účastníci pretekov vyzdvihnú. Posledného pretekára bude sprevádzať do cieľa vozidlo zdravotníckej a záchrannej služby. Štart cyklistickej časovky je v sobotu o 10.15 hod. z Myslavskej cesty do Šace a späť.

Dopravu a prepravu našich zamestnancov na otvárací ceremoniál na Watsonovu zabezpečíme tak ako v minulosti. Posilnený spoj linky R7 pokračuje na konečnú zastávku R4 na ulici Boženy Němcovej pri štadióne TU s odchodom o 14.25 hod. Samostatná, mimoriadna električka, len na prepravu olympionikov, odchádza z nástupišťa R4 o 14.28 hod. s cieľovou zastávkou pri štadióne na Watsonovej ulici. Táto električka tam bude pre štartujúcich v stolnom tenise a vo volejbale v herniach na Jedlíkovej opäť pristavená na 16. hodinu s odchodom o 16.15 hod. s cieľovou zastávkou pri Hypernove.

V sobotu na Večere olympionikov vystúpi po vyhlásení výsledkov a ocenení najlepších v Jumbo centre skupina Drišľak.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...