Vyhľadávanie:

Zažite pocity šampiónov a zabehnite si časť maratónskej trate

Zažite pocity šampiónov a zabehnite si časť maratónskej trate

Minimaratón je súčasťou programu MMM už 27 rokov. Za ten čas sa z mnohých detí, ktoré si trať v centre Košíc zabehli držiac za ruku svojich rodičov, stali zanietení bežci, športovci alebo len dospeláci s láskou k športu. O svojich začiatkoch na minimaratóne viackrát hovoril aj slovenský maratónsky šampión Tibor Sahajda. Áno, minimaratón formuje lásku k športu, ale hlavne spája spolužiakov, kamarátov, celé rodiny. Preto už viac než desať rokov nesie názov U. S. Steel Family Run. Naša firma je hlavným partnerom Medzinárodného maratónu mieru a na minimaratón pravidelne pozýva aj deti z deti z detských domovov.

Povzbudzovanie a podpora fanúšikov poháňa do cieľa malých i veľkých. Medzi tisícami bežcov je aj mnoho zamestnancov U. S. Steel Košice. Tibor Kovács, riaditeľ DZ Zušľachťovne a obalová vetva pobeží s manželkou a synom. „Je to u nás už taká tradícia. Syn bežal prvýkrát, keď mal 5-6 rokov a teraz má 15. Užívame si spolu prajnú atmosféru na bežeckej trati v uliciach mesta.“ T. Kovács však spolu s kolegami už viackrát štartoval aj v disciplíne 4x1/4 maratón.

Na trať minimaratónu sa spolu s manželkou Jankou postaví aj Gabriel Lörinc, riaditeľ pre SBS a požiarnu ochranu. „Bežíme, lebo pohyb je život...a život máme veľmi radi, odpovedal nám s úsmevom. Obaja behávajú nepravidelne, pre radosť z pohybu, pravidelne sa však zúčastňujú charitatívnych behov združenia Active live. „Minimaratón je pre nás príležitosť zabehať si spolu s priateľmi a známymi, nasať pozitívnu atmosféru,“ dodáva Jana Lörincová.

Trať minimaratónu U. S. Steel Family Run už odvlani vedie aj Mestským parkom a v tomto roku bude mať presne 4 000 metrov. Štartový výstrel zaznie v sobotu 1. októbra o 16.00 hod. na tradičnom mieste na začiatku Hlavnej ulice.

Registrácia je stále možná na webstránke: www.kosicemarathon.com

Pripájame aj videopozvánku:

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...