Vyhľadávanie:

Zážitok z kurzu varenia

Zážitok z kurzu varenia

Ešte v lete vyhrala kurz Školy varenia organizovaný spoločnosťou Delirest Silvia Eškutová (na snímke vpravo). Absolvovala ho až teraz, začiatkom tohto týždňa. Pod vedením kreatívneho šéfa Františka Sedláka sa  spolu s ostatnými účastníkmi kurzu naučila, ako pripraviť polievku, hlavné jedlo a dezert na tému Kreatívne Vianoce.

Ako sa jej na kurze páčilo? „Bol to pre mňa naozaj gastro zážitok. Šéfkuchára Františka Sedláka  som videla vo viacerých televíznych projektoch a veľmi som sa tešila, že sa zúčastním školy varenia, ktorú povedie práve on. Nemalo to chybu,“ povedala nám Silvia.

Účastníci kurzu sa naučili variť modernú mačanku, pripravili si  rybu na pare s ľahkým zemiakovým šalátom bez majonézy a ako dezert makovú lokšu s karamelizovanými slivkami a krupicovou espumou.

„Mačanku som nikdy predtým nejedla, som veľmi rada, že som sa ju naučila robiť. Priniesla som ochutnať aj domov, rodine tiež veľmi chutila,“ hovorí Silvia a dodáva:  „ „Varím iné hubové polievky, ale takúto som ešte nikdy nerobila.  Určite ju doma navarím. Aj recept na zdravší šalát  je výborný a rybka – bol to filet z tresky pripravovaný nad parou, bola skvelá.  Našim veľmi chutil aj dezert.“

Na otázku, či sa toto menu bude u Eškutovcov podávať tohto roku na štedrovečernej večeri, Silvia odpovedala s úsmevom: „To určite nie. Doma sme zvyknutí na tradičnú kapustnicu a šalát s majonézou tiež nemôže chýbať. V priebehu roka však tieto recepty určite využijem a rodine ich uvarím.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...