Vyhľadávanie:

Zbierka naberá na tempe

Zbierka naberá na tempe

Zamestnanci U. S. Steel Košice vedia byť šľachetní

Zbierka šatstva, hračiek a kníh pre deti, organizovaná na základe výzvy manželky prezidenta USSK Susan Lohrovej, je dnes v polčase. Už hneď v prvý deň v pondelok ráno o ôsmej na zberné miesto v budove Vonkajších vzťahov prišli traja darcovia s plnými vrecami vecí určenými pre deti. Všetci chceli ostať v anonymite. "Nie je dôležité, ako sa voláme, ale radi prispejeme do zbierky pre deti. A dnes nie sme tu poslednýkrát, ešte sa v priebehu týždňa chystáme prísť," povedali Oceli východu dve zamestnankyne USSK.

Druhé zberné miesto - v klube dôchodcov občianskeho združenia Jeseň života - malo začať veci zbierať až o jednej popoludní, ale dôchodkyne boli na mieste činu už od dvanástej. Čoskoro do klubu zavítali prví darcovia a o tretej popoludní už bola miestnosť klubu zaprataná vecami určenými do zbierky. Bolo medzi nimi šatsvo rôzneho druhu, topánky, svetríky, vetrovky, knihy pre deti, nechýbali ani rôzne hračky, väčšinou plyšové zvieratká. Do tretej hodiny prišlo pätnásť darcov a tak členky OZ Jeseň života mali plné ruky práce s triedením vecí podľa veľkostí. Okolo druhej medzi nich prišla aj manželka prezidenta USSK Susan Lohrová, aby sa im poďakovala za ich mimoriadnu aktivitu pri organizovaní tejto zbierky. Členky Jesene života sa v robote nezastavili do večera, prišli ďalší darcovia a rušno v klube bolo aj v utorok hneď po jeho otvorení. Dôchodkyne - bývalé zamestnankyne USSK z Jesene života, sa osvedčili už pri podobnej zbierke v minulom roku a aj vďaka nim bola tak mimoriadne úspešná.

"Stretli sme sa ešte v piatok minulý týždeň, aby sme si podelili služby, ktorá v ktorý deň budeme zabezpečovať odber vecí. Členky nášho klubu boli veľmi ochotné, radi sme pomohli pri zbierke v minulom roku, radi pomôžeme teraz, ale aj pri podobných podujatiach v budúcnosti, najmä keď môžeme pomôcť ľuďom a zvlášť deťom. Je to len taká naša malá vďaka spoločnosti U. S. Steel Košice za jej pomoc nášmu občianskemu združeniu. Bez jej pomoci by náš klub dôchodcov ťažko mohol pokračovať vo svojej činnosti. USSK nám pomáha finančne a tak naši členovia môžu účelne využívať voľný čas rôznorodými aktivitami v OZ Jeseň života," povedala pre Oceľ východu Mária Paulíková, ktorá predtým pracovala vo výrobnej učtárni. Do zbierky sa organizačne, ale aj prispením vecí po vnúčatách aktívne zapojila aj ďalšia bývalá zamestnankyňa železiarní Tatiana Kupcová. S triedením vecí pomáhajú Anna Rusnáková, Cecília Markulíková, Jolana Bušová, Klára Masnicová, škatule s vecami pomáha prenášať Ľudovít Haverla. V ďalšie dni sa chystajú pomôcť ďalší - Magdaléna Polačková, Alžbeta Tocholová, Anna Klapková, Magdaléna Cocherová, Ing. Aladár Szabo a manželia Alžbeta a Ladislav Palenčároví, ale aj manželky amerických manažérov v Košiciach.

Do zbierky môžete aktívne prispieť aj vy. Šatstvo, hračky a knihy pre deti môžete priniesť do piatku 21. októbra. Veci do zbierky sa zbierajú na dvoch miestach - v areáli firmy USSK v budove Vonkajších vzťahov, 1. poschodie, č. 108, kde je otvorené od 8.00 do 16.00 hod. Druhé zberné miesto je v meste, v budove KOSIL (pri Spoločenskom pavilóne) na Triede SNP 61 (prízemie) v klube dôchodcov občianskeho združenia - Jeseň života, a to od 13.00 do 17.00 hod., dnes v stredu od 10.00 do 18.00 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...