Vyhľadávanie:

Zbierka užitočných vecí podporí prostredníctvom Charity ľudí v núdzi

Zbierka užitočných vecí podporí prostredníctvom Charity ľudí v núdzi

Súčasťou 16. ročníka podujatia Dni dobrovoľníkov U. S. Steel Košice bola tradičná Zbierka užitočných vecí. Na dvoch zberných miesta sme vyzbierali spolu 35 vriec šatstva, obuvi, kuchynských potrieb a niekoľko škatúľ trvanlivých potravín. Medzi darcami bolo aj 30 zamestnancov košických oceliarní, ale aj širšia verejnosť.

V dňoch 17. – 18. júna sa zberné miesto Arcidiecéznej charity Košice na Masarykovej ulici a OZ Jeseň života na Triede SNP 24 zaplnilo dobrovoľníkmi a darcami. Do darovania sa zapojilo spolu 37 štedrých darcov. Väčšina z nich sú práve zamestnanci košických oceliarní. Medzi dobrovoľníkmi z Charity bol aj Matej: „Chcel som pomôcť a Arcidiecézna charita Košice sa mi zdala najlepšou voľbou pripojiť sa do rodiny dobrovoľníkov práve cez túto organizáciu. Dnes sme prežili vo veľmi priateľskej atmosfére. Prišlo dostatok darcov a naplnili sme náš sklad vrecami a šatstvom.“ Dobrovoľníčka Tetiana zas pomáhala s distribúciou darovaných vecí do charitných zariadení. „Šatstvo sme pretriedili podľa pohlavia a účelu a veci sme zaniesli do jednotlivých zariadení. Poslúžia matkám v núdzi, ľuďom bez vlastného domova, ale aj tým, ktorí sú v náročných životných situáciách,“ dodáva dobrovoľníčka Tetiana.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...