Vyhľadávanie:

S deťmi z domovov sme odštartovali leto krásnym podujatím v Medzeve

S deťmi z domovov sme odštartovali leto krásnym podujatím v Medzeve

Rekreačné zariadenie USSK v Medzeve deti z Detského domova v Podolínci a Centra pre deti a rodiny Uralská Košice dobre poznajú. Každý rok sa tešia na výlet, ktorý neodmysliteľne patrí k začiatku leta. Inak tomu nebolo ani minulý piatok. Takmer stovka detí sa s veľkým nadšením doslova „vyvalila“ z autobusov. Boli zvedaví, aká téma športovo – zábavného dňa ich čaká tentoraz. V podstate sa na chvíľku aj zľakli, keďže témou bola OLYMPIÁDA.  Čakali na nich rozmanité športové disciplíny, ktoré museli absolvovať a získať tak pečiatku na súťažnú kartičku. Opečiatkovaná kartička bola dokladom potrebným na zisk medaily. Nechýbali atletické disciplíny, bežecká abeceda, hádzaná, futbal, hod na basketbalový kôš a rôzne voľné disciplíny.

     

Aká by to bola olympiáda bez zapálenia olympijského ohňa. Postarali sa o to riaditelia Štefan Straka a Jana Funderáková.

 

      

Deti aj napriek horúcemu počasiu športovali takmer celý deň. Takmer celý deň boli naplno zamestnaní animátori v tvorivých dielňach. Deti maľovali, modelovali, vyrábali náramky a náhrdelníky s písmenkami.

         

Individualisti sa predviedli aj vo „vlastných“  súťažných disciplínach.

 

Veľkému záujmu sa tešil aj nafukovací hrad so šmýkalkami.

        

Poobede si prevzali za svoje športové výkony medaily, ktoré deťom rozdal riaditeľ pre Vonkajšie vzťahy Ján Bača. A tesne pred odchodom dostalo každé dieťa aj darček – hrnček s vlastným menom. 

Keďže rekreačné zariadenie v Medzeve slúži ako dočasný domov pre ukrajinské rodiny, na podujatie sme pozvali aj ukrajinské deti. Samozrejme, pristavili sa aj ďalší obyvatelia zariadenia a hlavne babičky si zaspomínali na časy, keď žili doma a chodili na podobné, veselé podujatia so svojimi vnúčatami.

 

Samozrejme, chýbať nemohla ani obľúbená diskotéka.

 

Záver krásneho, letného dňa patril dobrému jedlu z grilu medzevských majstrov kuchárov.

Deti sa už tešia na ďalší zábavno - športový deň, ktorý bude o rok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...