Vyhľadávanie:

Želiezka v ohni má aj U. S. Steel Košice

Želiezka v ohni má aj U. S. Steel Košice

Celosvetová súťaž oceliarov po deviaty raz

Osem mladých inžinierov z košickej oceliarne patrilo vlani k aktívnym účastníkom medzinárodnej súťaže Virtual Steelmaking Challenge, ktorej deviaty ročník sa uskutočnil 17. a 18. decembra 2014. Do dvadsaťštyrihodinového zápolenia s tisíckami súčasných i budúcich hutníkov po celom svete sa v U. S. Steel Košice zapojili oceliari Marcel Piko a Ladislav Karaffa, koksár Martin Kristiňak, vysokopeciari Róbert Hegedüš, Patrik Farkaš, Peter Olekšák a Lukáš Mačo spolu s valcovačom Ondrejom Tóthom. Úlohou dvojčlenných tímov bolo simulovane vyrobiť v kyslíkovom konvertore špeciálne určenú akosť ocele spĺňajúcu stanovené technické parametre, a to pri čo najnižších celkových nákladoch. Súťažiaci sa museli na šampionát kvalifikovať minimálne tromi úspešnými riešeniami, z ktorých sa napokon vypočítal konečný priemer.

Súťaž, ktorá si našla svojich priaznivcov na všetkých kontinentoch, je určená pre študentov vysokých škôl a univerzít a pre zamestnancov v oceliarskom priemysle s menej než päťročnou praxou. Je dvojkolová. Prvé kolo je regionálne, ktoré už majú súťažiaci za sebou. Víťazi štyroch regiónov - Severná a Južná Amerika, Európa, Afrika a Stredný východ, Ázia a Oceánia a Čína postúpia na svetový šampionát, ktorý sa bude konať 11. februára 2015 v Bruseli.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...