Vyhľadávanie:

Zemplínsky majáles už o desať dní

Zemplínsky majáles už o desať dní

Aj tento rok bude v Klube Zemplínčanov v Košiciach veľmi bohatý na kultúrne a spoločenské akcie. Tou najvýznamnejšou, ktorá sa uskutoční pod heslom Ňeśeme vam majovo pozdraveňe už o desať dní, v sobotu 25. mája 2019, bude XXIV. Zemplínsky majáles.

Na celodenných oslavách sa milovníci folklóru zídu v sobotu predpoludním na košickej Hlavnej ulici. Krojovaným sprievodom v meste s ukážkami tancov a spevu si opäť pripomenieme krásu a tradície Zemplína. Na pódiu pri Dolnej bráne po „privítanke“ folklórnej skupiny Krasňanka vystúpi okolo 250 folkloristov, ktorí svojimi ukážkami ľudových piesní, tancov a rôznych regio­nálnych zvykov zo Zemplína, určite vo vyše dvojhodinovom programe potešia divákov z Košíc i návštevníkov mesta.

Majáles bude pokračovať aj večer, a to Zemplínskym bálom – stretnutím rodákov v Dome umenia v Košiciach. Ťahákom podujatia je folklórny súbor Čarnica, ktorý bude zabávajúcim sa hrať do tanca spolu s tanečnou hudbou Play pod vedením Tibora Nalevánka.

Na oslavy Zemplínčania pozývajú všetkých milovníkov folklóru.          

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...