Vyhľadávanie:

Žiaci znovu zasadnú do lavíc

Žiaci znovu zasadnú do lavíc

Prázdniny sa končia, už v pondelok, 3. septembra, sa školské brány opäť otvoria dokorán. V školskom roku 2007/2008 bude na 83 stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja študovať dovedna 38 100 mladých ľudí. Medzi siedmimi školami s najväčším očakávaným počtom žiakov je aj Stredné odborné učilište hutnícke v Košiciach-Šaci.

"V novom školskom roku zasadne do lavíc nášho učilišťa dovedna 800 žiakov," informuje jeho riaditeľ Jozef Šablatúra. Zaujímavý je fakt, že za posledné dva roky sa ich počet zvýšil o 90. V situácii, keď stredné odborné učilišťa, napríklad strojárske, stavebné či textilné, zaznamenávajú výrazný pokles počtu žiakov a niektoré z nich aj zrušili, je to veľmi dobrá správa. "Na základe dohody so spoločnosťou U. S. Steel Košice budeme na hutnícke povolanie pripravovať 164 prvákov, a to v 4-ročných študijných odboroch hutník-operátor, mechanik-elektrotechnik, mechanik strojných zariadení a programátor obrábacích a zváracích strojov, ktoré končia maturitou a v 3-ročných učebných odboroch - mechanik-opravár pre stroje a zariadenia a elektromechanik."

V učilišti sa už v 2. a 3. ročníku zaúča vo vybraných profesiách pre potreby košickej oceliarne dovedna 382 žiakov, ktorým huta poskytuje prospechové motivačné benefity. Prváci budú dostávať vreckové.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...