Vyhľadávanie:

Zimný zraz turistov

Zimný zraz turistov

Každoročne sa turisti z celého Slovenska stretávajú v zime na zimnom a v lete na letnom zraze turistov. V závere tohto týždňa v dňoch 27. - 30. januára 2005 sa v Stropkove a vo Svidníku uskutoční už 39. ročník Slovenského zimného zrazu turistov, ktorý sponzorsky podporila U. S. Steel Košice. A práve aj zo železiarní sa na tomto zraze zúčastnia niektorí vyznávači zimnej prírody pod vedením "baróna" Jozefa Mitaľa, ktorý nám pred odchodom do miesta zrazu povedal:

"Hoci je zraz predovšetkým pre organizovaných turistov z celého Slovenska, vítaní sú aj rekreační turisti a ostatní milovníci zimnej prírody. Musia sa však vopred informovať u mňa a splniť isté podmienky. Pre účastníkov budú na zimnom zraze okrem zábavného programu a rôznych športových súťaží pripravené aj turistické trasy. Tak pre turistov-bežkárov, ako i pre peších turistov. Záleží od toho, kto si akú trasu podľa individuálnych fyzických síl a schopností vyberie.
Prezentácia účastníkov bude od 8.00 do 21.00 h. vo štvrtok 27. januára, a to v Stropkove a vo Svidníku. Pre záujemcov o tento zraz z radov zamestnancov U. S. Steel Košice pripomínam, že ešte sa môžu prihlásiť u mňa na tel.: 0904 318 414 iba dnes (t. j. v stredu 26. januára), keďže zajtra ráno o 8.00 h. je plánovaný odchod autobusu do miesta zrazu z Námestia osloboditeľov. Účastnícky poplatok je 250 korún, za dopravu sa platí tiež 250 korún a okrem toho 50 korún stojí turistické ubytovanie v Stropkove. Verím, že pre mnohých rekreačných turistov tento neprebádaný kraj pod Duklou, ktorý je pre väčšinu Slovenska veľkou neznámou, bude zaujímavý a atraktívny."


Medzi účastníkmi zimného zrazu budú aj najmladší turisti z turistických oddielov mládeže (TOM), pre ktorých budú turistické trasy vyznačené tak isto ako pre dospelých v oblasti Laboreckej a Ondavskej vrchoviny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...