Vyhľadávanie:

Žiť na plný plyn

Žiť na plný plyn

Spoločnosť U. S. Steel Košice bola generálnym partnerom Rallye Opatovská

Viete čo majú spoločné vrcholoví manažéri zo spoločnosti U. S. Steel Košice a ďalších firiem z nášho mesta i okolia, populárni speváci, známi moderátori? Minulý týždeň vo štvrtok, 5. júna, všetkých opäť spojila krásna myšlienka. Prišli podporiť i aktívne sa zapojiť do už 11. ročníka obľúbenej súťaže Rallye Opatovská - Žiť na plný plyn, na ktorú sa hendikepované deti tešia celý rok. Tentoraz do Reedukačného domova na Hornom Bankove v Košiciach, kde bol štart i cieľ.

Krátko pred štrnástou hodinou sa okolie i nádvorie domova začalo plniť autami najrôznejších značiek. Za ich volantmi sedelo tridsať ľudí odhodlaných urobiť deťom radosť. Podporiť dobrú vec prišli v hojnom počte, ako sa už stalo zvykom, i košickí oceliari. Viceprezidenti Martin Pitorák, Patrick J. Mullarkey, Andrew S. Armstrong, John F. Wilson, generálni manažéri Martin Tuček, Ladislav Hanuščalka, Gabriel Holub, Róbert Žihľavník, Miroslav Maďar, Jozef Bernát, riaditelia Ján Bača, Wiliam L. Reder, Viktor Udodík, Oto Bauer i vedúca odboru Mária Šimonová...

"Veľmi sa teším, veľmi. Ešte nikdy som nesúťažil," prezradil nám Robko niekoľko minút pred tým, než so svojimi ďalšími rovesníkmi nasadol do auta generálneho manažéra pre nákup USSK M. Tučeka. Kým osádka vyrazila na približne 36-kilometrovú súťažnú trasu vedúcu mestom a jeho okolím, stihla si pripraviť bojový slogan. "Bojujeme zo všetkých síl, lebo sme z júesstil!" nechali sa unisono počuť. Mali pred sebou nielen súťažný okruh, ale trojčlenná posádka detí i na každom z troch stanovísk vedomostný test, vodiči sa zasa popasovali s jazdou zručnosti.

Trvalo necelú hodinu, kým sa v cieli objavilo prvé auto. "To ešte nič neznamená," poznamenala Anetta Smiková, ktorá spolu s Erikom Arestom bola pred jedenástimi rokmi pri zrode myšlienky zorganizovať pre telesne i mentálne postihnuté deti toto podujatie. "Súťaž napriek svojmu názvu nie je rýchlostná, ale vedomostná." Pri konečnom hodnotení rozhodoval počet bodov, ktoré deti získali v teste a šoféri pri jazde zručnosti.

A ako to nakoniec všetko dopadlo? Prvé miesto si vybojovala posádka s vodičom Jurajom Juhásom, druhé miesto posádka s Patrikom Hermanom a tretie posádka Daniela Junasa. Poháre, udeľovali ich po prvýkrát, si víťazné tímy prevzali z rúk Georgea F. Babcoka, prezidenta spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá bola generálnym partnerom podujatia. Svojim "rivalom" zablahoželali aj manažéri košickej oceliarne. Deti získali pekné darčeky, no ani tie, ktoré nestáli na pomyselných stupňoch víťazov, nemuseli byť smutné. Každé z nich dostalo malú odmenu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...