Vyhľadávanie:

Žiť na plný plyn

Žiť na plný plyn

U. S. Steel Košice partnerom Rallye Opatovská po trinásty raz

Začiatkom júna počasie naozaj neprialo. Dážď, ktorý narobil toľko galiby v meste i okolitých obciach, dal stopku aj medzi hendikepovanými deťmi mimoriadne populárnemu podujatiu Rallye Opatovská - Žiť na plný plyn. Chlapci a dievčatá, ktorí spolu s organizátormi pevne verili, že sa obloha presne na ich sviatok 1. júna predsa len umúdri, nakoniec nemuseli smútiť dlho. Už o týždeň po pôvodne plánovanom termíne, sa akcia, ktorej partnerom bola spoločnosť U. S. Steel Košice, napokon predsa len uskutočnila. V plnej paráde, už po druhý raz na nádvorí firmy EXIsport, ktorá bola ochotná pre zdarný a ničím nerušený priebeh podujatia na niekoľko hodín zmeniť aj svoju logistiku.

"Ja som súťažil aj minulý rok, ale nevyhrali sme. To nič. Veľmi sa teším na jazdu, dúfam, že náš šofér bude šikovný a že bude mať dobré auto," prezradil nám krátko pred začiatkom súťaže Rišo. Už onedlho deti za pomoci rodičov i pedagógov sadali po troch do tridsiatich pripravených mašín. Za ich volantmi sedeli umelci, speváci, športovci, no hlavne manažéri. Medzi nimi, ako už tradične, košickí oceliari - viceprezidenti Patrick J. Mullarkey, William C. King, Martin Pitorák, generálni manažéri Jozef Bernát, Stanislav Barica, Zoltán Oremuš, Miroslav Maďar, Peter Korýtko, riaditelia Gabriel Holub, Miroslav Grela, Peter Koscelanský, František Janke, vedúca odboru obchodná administratíva Mária Šimonová, Edita Popíková z oddelenia preklady i Slávka Tvrdoňová z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy.

"Trasu sme si dôkladne prešli, aj keď sme ju oproti vlaňajšku v podstate nemenili," povedala nám tesne pred štartom trinásteho ročníka súťaže riaditeľka Spojenej školy na Opatovskej ceste v Košiciach Mária Čabalová. Doplnila ju hutníčka Anetta Smiková, ktorá stojí pri organizovaní tohto podujatia, spolu s Erikom Arestom, už od jeho zrodu. "Vodiči by ju mali zvládnuť približne za štyridsať minút, a to aj so zastávkami na troch stanovištiach, kde majú vodiči preukázať svoje schopnosti v jazde zručnosti a deti absolvovať vedomostný test z histórie a súčasnosti Košíc." Dodala ešte, že tak ako v predchádzajúcich ročníkoch, ani v tomto o víťazovi nerozhodne to, ako rýchlo trať absolvuje. "Pri zrátavaní bodov bude dôležitý výsledok testov a jazdy zručnosti."

A ako to nakoniec dopadlo? Prvé miesto obsadila posádka Alexandra Protznera, druhé generálneho manažéra pre obchodné plánovanie a USSE Jozefa Bernáta a tretie Rastislava Priestera z firmy Špirko. Zvláštnu cenu za najlepší výkon v jazde zručnosti získal redaktor Juraj Hajdin. Z cien, ktoré odovzdávali Patrick J. Mullarkey, William C. King a Martin Pitorák sa netešili len detskí víťazi. Sladkú odmenu a malú pozornosť dostali všetci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...