Vyhľadávanie:

Zlatý Félix

Zlatý Félix

Na dvorcoch DPMK sa konal medzinárodný turnaj nohejbalových nádejí o Pohár nohejbalového klubu DPMK Košice

Spolu 14 družstiev z troch krajín (Česko, Rumunsko a Slovensko) štartovalo v dvoch vekových kategóriách mladších a starších žiakov v 7. ročníku tradičného turnaja trojíc v nohejbale. Turnaj pod názvom Zlatý Félix bol zároveň Memoriálom Félixa Gajdoša a každoročne sa teší mimoriadnej obľube mladých talentovaných hráčov. Podujatie, aj vďaka podpore U. S. Steel Košice, malo v tomto roku vysokú športovú úroveň a prinieslo na antukových dvorcoch pri nízkej sieti zaujímavé merania síl s dramatickým priebehom.

V kategórii mladších žiakov si v skupinách najlepšie počínali ich víťazi z NK Revúca a NK 99 Trebišov, ktorí však v ďalších zápasoch zostali zaskočení. Ani Revúčania, ani Trebišovčania totiž nedokázali preskočiť košické semifinálové prekážky. Vydláždili tak cestu chlapcom z KAC Jednota Košice k ich premiérovému víťazstvu v turnaji. Vo finále zdolal tento tím mužstvo mladých nohejbalistov usporiadajúceho NK DPMK Košice 2:0 (11:9, 11:3) a získal cennú trofej Zlatého Félixa.

Medzi staršími žiakmi dominovali hráči NK 99 Trebišov, ktorí sa predstavili v tom najlepšom svetle. Ich finálový súboj s českým tímom Sokol I. Prostějov, ktorý vyhrali Trebišovčania po tuhom boji 2:1 (11:4, 6:11, 11:9), príjemne prekvapil prítomných nohejbalových odborníkov na čele s trénermi majstrov sveta a Európy v mužskej reprezentácii. Medzi favoritov patril aj rumunský tím Tengo Salonta, ale tomu na postup medzi medailistov nestačili ani dve víťazstvá v základnej skupine. Vo štvrťfinále mladí Rumuni totiž podľahli domácemu celku NK DPMK Košice 1:2 a z ďalších bojov vypadli. V zápase o 3. miesto trojica hráčov z NK DPMK vrátila prehru zo skupiny svojmu košickému rivalovi KAC Jednota po víťazstve 2:1 a získala bronz.

Na medzinárodnú olympiádu detí a mládeže Kalokagatia, ktorá sa bude konať v tomto roku v Trnave, si postup do nohejbalového olympijského turnaja vybojovali, okrem víťazných tímov a dvoch košických mužstiev, aj NK Zalužice, z Čiech Prostějov a z Rumunska Tengo Salonta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...