Vyhľadávanie:

Zlatý Félix a Kalokagatia

Zlatý Félix a Kalokagatia

Najmladší nohejbalisti s premiérovou olympijskou motiváciou

Nohejbal
V zápase o 3. miesto bol pri sieti úspešnejší hráč z Revúcej, ktorá napokon zdolala Kúpele Piešťany 2:1 na sety.

V sobotu sa v rámci Dňa mesta Košice uskutočnil na antukových dvorcoch DPMK III. ročník nohejbalového turnaja mladších a starších žiakov o Memoriál Félixa Gajdoša. Po prvýkrát sa pod patronátom primátora mesta a s podporou generálneho sponzora U. S. Steel Košice stal turnaj nielen súčasťou osláv v Košiciach, ale i dňa vstupu Slovenska do Európskej únie.

Premiérovú konkurenciu tvorili najlepším slovenským družstvám zahraniční účastníci z Česka a Maďarska a po prvýkrát nadobudol tento memoriál olympijskú príchuť. Nohejbal si totiž v týchto dňoch vybojoval právo predstaviť sa v rámci júnového programu medzinárodnej olympiády detí a mládeže KALOKAGATIA 2004 v Trnave. A práve tento turnaj Zlatý Félix bol kľúčovým podujatím, na ktorom sa rozhodovalo o tom, ktoré z našich mládežníckych tímov budú reprezentovať Slovensko na Kalokagatii.

V súťaži mladších žiakov štartovalo 6 účastníkov, z ktorých suverénne triumfovala trojica NK 99 Trebišov "A". Všetkých súperov zdolala 2:0 na sety a vybojovala si možnosť doplniť päticu družstiev starších žiakov na Kalokagatii v júni v Trnave. O túto šancu prišlo druhé družstvo v konečnom poradí z NK Revúca, ktoré v barážovom súboji s piatym celkom z kategórie starších žiakov z DPMK Košice prehralo. Na 3. mieste medzi mladšími žiakmi skončili mladí nohejbalisti usporiadajúceho klubu DPMK Košice. O ich bronze rozhodli pri rovnosti bodov s béčkom NK 99 Trebišov dve lopty. Príjemným prekvapením turnaja bol dievčenský tím z Trebišova, ktorý obsadil piatu priečku. Nielenže dievčatá získali bod v súboji so svojím béčkom, ale 2:0 zvíťazili nad zmiešaným celkom (s jedným dievčaťom v zostave) nad ZŠ Vrbové.
V kategórii starších žiakov sa putovný pohár po prvý raz ocitol v "pazúroch" Sokola. Premiérová účasť zahraničných družstiev sa v tejto vekovej kategórii premenila na triumf českého mládežníckeho nohejbalu, pretože zvíťazili chlapci z Prostějova. Deväť účastníkov hralo najprv v dvoch skupinách a práve neskorší víťaz Sokol Prostějov iba so šťastím postúpil zo skupiny A. V tejto skupine až tri družstvá mali rovnaký počet bodov, preto o postupujúcich dvoch tímoch rozhodoval pomer setov z ich vzájomných zápasov.

V semifinále Trebišov zdolal Revúcu 2:0 a Prostějov zvíťazil nad Piešťanmi 2:0. V zápase o 3. miesto NK Revúca zdolala Kúpele Piešťany 2:1 (11:10, 10:11, 11:8), vo finále Sokol Prostějov vyhral nad NK 99 Trebišov 2:0 (11:10, 11:8). V boji o 5. miesto CVČ Trend Detva - Dorog Eötvös (Maďarsko) 2:0, o 7. miesto: DPMK Košice - ZŠ Slavošovce 2:0, na 9. mieste skončili hráči B družstva CVČ Trend Detva.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...