Vyhľadávanie:

Zlatý žobrák Košice 2005

Zlatý žobrák Košice 2005

Lokálne TV barometrom diania v krajine

Dnes sa v našom meste začína 11. medzinárodný festival lokálnych televízií Zlatý žobrák Košice 2005. Podujatie, ktoré je najstarším medzinárodným festivalom lokálnych televízií v Európe, organizuje Nadácia City TV, spoluorganizátormi sú TV NAŠA a Music Box. Patrónom festivalu je Ján Figeľ, člen Európskej komisie.

Atraktívnym hosťom festivalu, ktorý do Košíc pricestoval už po druhý raz, je bezpochyby syn slávneho Charliho Chaplina Eugene Chaplin. Festivalovej porote predsedá Ed Baumeister, člen Správnej rady Nadácie City TV.

Stopäťdesiat účastníkov z dvadsiatich piatich krajín sa bude prezentovať približne dvanástimi hodinami programu a súťažiť o zaujímavé ceny. Hlavnou cenou je Zlatý žobrák 2005 za najlepší program z produkcie lokálnej televízie.

Projekcie súťažných filmov sa konajú v Dome techniky každý deň dopoludnia. Popoludní sú na programe pracovné stretnutia, panelové diskusie, prezentácie a workshopy. Ako informovala na pondelkovej tlačovej besede riaditeľka festivalu Eva Děkanovská, hlavnými témami tohtoročného festivalu budú referendum o európskej ústave, reality show kontra lokálne vysielanie, lokálne vysielanie krajín V4 a ich postavenie v Európskej únii. Účasť popredných odborníkov z celého sveta zaručuje kvalitné a zaujímavé diskusie.

Premietanie reprezentatívneho výberu z ocenených diel z produkcie lokálnych televízií v rokoch 2000 až 2004 je pre verejnosť pripravené na piatok 10. júna so začiatkom o 17.30 hod. v Cinefile. Súčasťou podujatia sú aj dve výstavy srbských fotografov Ivana Zdravkoviča a Tonyho Čerskova.

Ceny autorom najzaujímavejších programov odovzdajú na slávnostnom večere v Štátnom divadle Košice v sobotu 11. júna. Festival Zlatý žobrák podporuje U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...