Vyhľadávanie:

Zmeny vo vedení USS účinné od 1. júna 2005

Zmeny vo vedení USS účinné od 1. júna 2005

Prezidentom U. S. Steel Košice David H. Lohr, John H. Goodish zodpovedný za všetky podniky v korporácii, Christopher J. Navetta viceprezidentom v Pittsburghu

United States Steel Corporation včera oznámila, že David H. Lohr bol menovaný viceprezidentom pre prevádzky v Európe a prezidentom U. S. Steel Košice. Spoločne s rodinou sa presťahuje na Slovensko - do Košíc. Okrem riadenia každodenných záležitostí v U. S. Steel Košice bude David Lohr zodpovedný aj za U. S. Steel Srbsko.

Vo svojej novej pozícii bude Lohr nástupcom Christophera J. Navettu, ktorý bol prezidentom U. S. Steel Košice tri roky a vracia sa späť do centrály U. S. Steel v Pittsburghu, kde prevezme novú pozíciu. Navettu menovali za viceprezidenta pre globálne obstarávanie, logistiku a diverzifikované záležitosti. Bude zodpovedný za dodávky a nákup materiálov, vrátane kľúčových nerastných surovín pre U. S. Steel Košice, U. S. Steel Srbsko a výrobné prevádzky v USA, ako aj za dopravu a aktivity s nehnuteľnosťami.

Lohr a Navetta budú organizačne patriť pod Johna Goodisha, ktorý bol zvolený za výkonného viceprezidenta a Chief Operating Officer (COO), zodpovedného za všetky podniky v korporácii.

Zmeny na manažérskych postoch U. S. Steel budú účinné od 1. júna. Ako povedal najvyšší predstaviteľ U. S. Steel, prezident a Chief Executive Officer (CEO) John P. Surma: "John Goodish sa od návratu z Košíc, kde viedol úspešnú akvizíciu a integráciu hutníckych spoločností na Slovensku a v Srbsku, intenzívne venoval tomu, aby prevádzka našich domácich i európskych závodov bola na čo najvyššej úrovni z hľadiska bezpečnosti, kvality, služieb i produktivity. Tento zaslúžený postup je ocenením úsilia Johna Goodisha urobiť z U. S. Steel popredného svetového výrobcu ocele. Vďaka jeho vodcovským schopnostiam, zanieteniu a detailnému poznaniu našich prevádzok neexistuje žiadna lepšia voľba pre túto náročnú pozíciu."

David Lohr začal svoje pôsobenie v spoločnosti U. S. Steel v roku 1974 v závode National Steel, McKeesport, Pensylvánia, kde sa pôvodne vyrábali rúry. Predtým, ako bol menovaný za zástupcu generálneho manažéra pre finišing, prešiel viacerými riadiacimi pozíciami. V roku 1982 prestúpil do Fairfieldu v Alabame, aby riadil finalizáciu výstavby a spustenie závodu na bezšvové rúry. V roku 1986 sa David Lohr stal v tomto závode riaditeľom pre výrobu.

Na pozíciu generálneho riaditeľa pre rúrové produkty prešiel do centrály U. S. Steel v Pittsburgu v roku 1994. O dva roky neskôr, v roku 1996 sa stal generálnym riaditeľom závodu v Mon Valey a v roku 1999 postúpil na pozíciu viceprezidenta pre výrobu tabuľových produktov. Do súčasnej pozície viceprezidenta pre prevádzku závodov bol menovaný v roku 2003 a riadil americké hutnícke závody a spoločné podniky.

David Lohr, rodák z Mt. Pleasant v Pensylvánii, získal titul bakalára v odbore priemyslového inžinierstva na univerzite v Pittsburghu rv roku 1975. Manažérsky program ukončil na Pensylvánskej štátnej univerzite v roku 1998.

Pod Johna J. Goodisha budú patriť aj Anthony R. Bridge a George F. Babcoke, ktorý nahradí Davida Lohra na poste viceprezidenta pre prevádzku závodov. Babcoke, ktorý v U. S. Steel začínal ako robotník, prišiel do centrály v Pittsburghu na pozíciu výkonného riaditeľa pre inžinierske činnosti a technológiu v roku 2004 zo závodu v Gary v Indiane, kde pôsobil ako generálny riaditeľ.

Anthony R. Bridge bol menovaný do novozriadenej pozície viceprezidenta pre inžinierske činnosti a technológiu. Bude zodpovedný za výskum a vývoj vo Výskumnom centre v Monroeville na predmestí Pittsburghu a v Automobilovom centre v Troy v štáte Michigan. Takisto bude riadiť investičné projekty v amerických i európskych závodoch, ako aj vývoj technológií na vysokých peciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...