Vyhľadávanie:

Zopakovali vlaňajší úspech

Zopakovali vlaňajší úspech

Dcérske spoločnosti si pripísali na svoje konto ďalší milión a pol hodín bez úrazu

"Dosiahnuť jeden a pol milióna človekohodín bez pracovného úrazu je skutočne skvelý výsledok. Prijmite prosím moje gratulácie a odovzdajte ich aj vašim kolegom, ktorí tu dnes s nami nemôžu byť," uviedol vo svojom príhovore na úvod pracovných raňajok, ktoré sa konali v štvrtok 18. júna v jedálni ÚMD, prezident U. S. Steel Košice Scott D. Buckiso. Približne dvom stovkám prítomných zamestnancov dcérskych spoločností - RMS, a. s. Košice, OBAL - SERVIS, a. s. Košice, U. S. Steel Services s. r. o., U. S. Steel Košice - Labortest s. r. o. a U. S. Steel Košice - SBS, s. r. o., sa prišli poďakovať za bezpečnú prácu aj viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a externé služby­ Elena Petrášková, generálny manažér pre dcérske spoločnosti a externé služby Jaroslav Mikláš a zástupca generálneho manažéra pre bezpečnosť a hygienu USSK Róbert Meitner.

PO ROKU ROVNAKÁ MÉTA

Kolegovia z dcérskych spoločností dosiahli tento významný míľnik už druhýkrát, čo v príhovore ocenila aj viceprezidentka E. Petrášková: "Keď sme vlani v auguste prvýkrát oslavovali jeden milión päťstotisíc hodín bez úrazu, dali sme si predsavzatie, že do konca roka túto métu zdvojnásobíme. Takmer sa nám to podarilo. Po roku sa tešíme z rovnakého úspechu. Je vidieť, že pracujeme ako tím a na bezpečnosti nám všetkým veľmi záleží. Patrí vám za to moje poďakovanie. Verím, že o niekoľko mesiacov sa tu opäť stretneme."

V MNOHÝCH UKAZOVATEĽOCH SÚ LÍDRAMI
> Prácu kolegov z dcérskych spoločností vyzdvihol aj R. Meitner. V mnohých sledovaných bezpečnostných ukazovateľoch, uviedol, prekračujú podnikový priemer. Patria sem bezpečnostné rozhovory, identifikácia rizík na pracovisku, ako aj Stand Down mítingy.

Svojim kolegom zagratuloval aj J. Mikláš, ktorý v príhovore pripomenul, že nie je dôležité dávať pozor len na seba, ale aj na kolegov. Vyjadril presvedčenie, že s takýmto prístupom sa všetci stretnú aj na oslave ďalších významných míľnikov. Diplomy za dosiahnuté výsledky si z rúk prezidenta firmy prevzali riaditelia dcérskych spoločností - Michal Janok, Peter Bílek, Ladislav Rožek, Ladislav Straka a v zastúpení riaditeľa U. S. Steel Košice- SBS, s. r. o. Peter Moro.

ZA ÚSPECHOM TKVIE TÍMOVÝ DUCH

Pracovné raňajky boli príležitosťou aj na neformálne rozhovory o bezpečnosti. Prezident sa osobne poďakoval majstrovi zušľachtovní Martinovi Drenkovi z OBAL-SERVIS-u, ktorý na pracovisku pravidelne prispieva k zvyšovaniu povedomia v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a je aktívny aj v programe HIRA - identifikácii nebezpečenstiev a rozpoznaní rizík. Prvý muž košických železiarní prehodil zopár slov aj so zamestnankyňou práčovne Zdenou Valkovskou z U. S. Steel Services. Na otázku, kedy mali na pracovisku posledný úraz, odpovedala, že žiaden neevidujú už niekoľko rokov.

"Od vstupu U. S. Steel na Slovensko pracujeme v Mechanickej skúšobni bez úrazov," pochválil sa prezidentovi Miroslav Greško z Labortestu. Na svojom pracovisku pa­trí k lídrom v predkladaní bezpečnostných projektov. Má výrazný podiel na tom, že Mechanická skúšobňa získala, ako prvé laboratórium, štatút pracoviska 5S.

Prezident ocenil v oblasti bezpečnosti aj prácu Františky Misálovej z RMS. "Nie je to len moja zásluha, ale všetkých kolegov," uviedla na margo úspechu.

Scottovi Buckisovi o svojej pracovnej náplni porozprával aj "esbéeskár" Štefan Pustai. "Pôsobíme v celej fabrike. Kontrolujeme činnosť zamestnancov, ale snažíme sa tiež odhaľovať nebezpečné miesta, ako sú napríklad chýbajúce kanalizačné poklopy." Počas krátkeho rozhovoru s prezidentom ho tiež poprosil, či by nebolo možné zastrešiť vrátnice, čo by s kolegami ocenili najmä v prípade sychravého alebo horúceho počasia. Scott Buckiso ho ubezpečil, že sa jeho požiadavkou bude vedenie zaoberať.

Dcérske spoločnosti dosiahli métu jeden milión päťstotisíc hodín bez úrazu v sobotu 13. júna 2015.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...