Vyhľadávanie:

a

a

ETP Slovensko si zajtra v Bruseli prevezme ocenenie

Občianske združenie ETP Slovensko – Centrum pre udržateľný rozvoj je jedným z víťazov súťaže o Cenu pre občiansku spoločnosť za rok 2014. Udeľuje ju Európsky hospodársky a sociálny výbor (EHSV) v Bruseli s cieľom oceniť a povzbudiť iniciatívy s hmatateľnými výsledkami, ktoré rozvíjajú organizácie občianskej spoločnosti a jednotlivci a ktoré výrazne prispeli k propagácii európskej identity a integrácie. Zástupcovia ETP Slovensko si cenu prevezmú v Bruseli zajtra, 16. októbra 2014, z rúk predsedu EHSV Henriho Malossa.

ETP pracuje s marginalizovanými komunitami na východnom Slovensku už viac ako štrnásť rokov. Prevádzkuje komunitné centrá, založené v spolupráci s miestnou samosprávou, a poskytuje sociálne služby pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva. Projekt občianskeho združenia s názvom Budujme nádej, ktorý na cenu nominovali členovia EHSV Michal Pintér a Juraj Stern, upútal porotu tým, že novátorsky a krea­tívne pristupuje k riešeniu problémov s bývaním, ktorým musia čeliť mladé rodiny s nízkymi príjmami z marginalizovaných rómskych komunít na Slovensku. Program sa zameriava na naj­aktívnejších a najviac motivovaných ľudí z osád, ktorým sa potom poskytne pomoc a pôžička splatná do desiatich rokov na výstavbu vlastných domov na legálnom pozemku. Projekt podporilo viacero subjektov, medzi nimi aj spoločnosť U. S. Steel Košice

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...