Vyhľadávanie:

a

a

ETP Slovensko si zajtra v Bruseli prevezme ocenenie

Občianske združenie ETP Slovensko – Centrum pre udržateľný rozvoj je jedným z víťazov súťaže o Cenu pre občiansku spoločnosť za rok 2014. Udeľuje ju Európsky hospodársky a sociálny výbor (EHSV) v Bruseli s cieľom oceniť a povzbudiť iniciatívy s hmatateľnými výsledkami, ktoré rozvíjajú organizácie občianskej spoločnosti a jednotlivci a ktoré výrazne prispeli k propagácii európskej identity a integrácie. Zástupcovia ETP Slovensko si cenu prevezmú v Bruseli zajtra, 16. októbra 2014, z rúk predsedu EHSV Henriho Malossa.

ETP pracuje s marginalizovanými komunitami na východnom Slovensku už viac ako štrnásť rokov. Prevádzkuje komunitné centrá, založené v spolupráci s miestnou samosprávou, a poskytuje sociálne služby pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva. Projekt občianskeho združenia s názvom Budujme nádej, ktorý na cenu nominovali členovia EHSV Michal Pintér a Juraj Stern, upútal porotu tým, že novátorsky a krea­tívne pristupuje k riešeniu problémov s bývaním, ktorým musia čeliť mladé rodiny s nízkymi príjmami z marginalizovaných rómskych komunít na Slovensku. Program sa zameriava na naj­aktívnejších a najviac motivovaných ľudí z osád, ktorým sa potom poskytne pomoc a pôžička splatná do desiatich rokov na výstavbu vlastných domov na legálnom pozemku. Projekt podporilo viacero subjektov, medzi nimi aj spoločnosť U. S. Steel Košice

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...