Vyhľadávanie:

Abovské folklórne slávnosti v Rozhanovciach

Abovské folklórne slávnosti v Rozhanovciach

V mesiaci jún sa už tradične konajú folklórne slávnosti v Rozhanovciach, ktoré od minulého roku dostali nový obsah aj názov - Abovské folklórne slávnosti Rozhanovce, a tak sa stali podujatím celého regióna Abov. Hlavnými organizátoromi sú Košické osvetové stredisko a Obecný úrad v Rozhanovciach, finančne prispelo Ministerstvo kultúry SR. V tomto roku sa uskutočnia 26. a 27. júna a aj tentokrát prevzal patronát nad podujatím predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer. V programe vystúpia tiež folklórne súbory z Lotyšska, Poľska a Maďarska.

Ešte v stredu 23. júna detský folklórny súbor Čarnička z Košíc svojím vystúpením pozve Košičanov na Abovské slávnosti do Rozhanoviec, v sobotu 26. júna v kultúrnom dome vo Valalikoch vystúpia o 18.00 hod. folklórne súbory z Poľska a Maďarska. V nedeľu 27. júna sa o 10.00 hod. v Rozhanovciach začne slávnostná svätá omša a o 13.00 hod. sprievod folkloristov po obci odštartutje kolotoč programov folklórnych súborov, sólistov, speváckych skupín a ľudových hudieb. Večer o 19.00 hod. sa uskutoční ščamba zábava Rozhanovce. Vstupenky na podujatie sú k dispozícii v Informačnom centre Košice na Hlavnej 59, v Mestskom informačnom centre v OD Dargov a OD Tesco.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...