Vyhľadávanie:

Akcia pre milovníkov pohybu

Akcia pre milovníkov pohybu

Na Košičanov čaká 6.mája masová športová akcia. V centre Košíc sa uskutoční siedmy ročník VSE City Run, ktorý je lákadlom pre všetkých fanúšikov behu. Podujatie aktívne podporia aj niektoré známe športové osobnosti, ako napríklad Peter Bartoš z HC Košice, cyklista Michal Lami, vodný pólista Karol Bačo a ďalší. Svoje štartové čísla majú rezervované aj primátor Košíc Richard Raši či známy hudobník Marián Čekovský. Organizátori pre účastníkov pripravili novú trať, ktorá povedie okrem ulíc historického centra aj cez nedávno zrekonštruovaný Mestský park. Bežci vyštartujú o 17:00 od Dolnej brány, kam sa po absolvovaní 4,3 kilometra dlhého okruhu aj vrátia. Súčasťou podujatia je aj sprievodná akcia - beh na bežiacom páse, ktorá bude prebiehať celý deň od 10:00.

VSE City Run má okrem športového i charitatívny rozmer, výťažok zo štartovného, ako aj suma získaná z behu na bežiacom páse, poputujú na pomoc predčasne narodeným deťom a kriticky chorým donoseným novorodencom na Klinike neonatológie Lekárskej fakulty UPJŠ a DFN v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...