Vyhľadávanie:

Ako ďalej s futbalom

Ako ďalej s futbalom

Po 54. ročníku futbalového šampionátu o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2015

Nemyslíme ten ligový košický, ale náš železiarenský, ktorého dlhodobý turnaj o majstra U. S. Steel Košice sa nedávno skončil. O jeho priebehu, športovej úrovni, ale aj o perspektívach sme hovorili s predsedom organizačného výboru, vedúcim oddelenia sociálna politika a mimomzdová motivácia Miroslavom Sajkom.

· Bol tohtoročný futbalový turnaj lepší ako tie predchádzajúce? Ak áno, v čom vynikal?
Zaznamenali sme zvýšený záujem o túto kolektívnu hru, pretože vlani štartovalo len šesť mužstiev, tohto roku sa do turnaja prihlásilo osem tímov. Na súpiskách sa objavilo až 159 hráčov, z nich 22 mal k dispozícii divízny závod Doprava. A to bol len výber tých najlepších dopravárov, ktorí sa herne výrazne prejavili už počas zápasov medzi prevádzkami divízneho závodu. Potešil aj záujem o zápasy nielen členov realizačných tímov, ale aj vedúcich pracovníkov o zápasy svojich mužstiev. V tomto smere sa najviac zviditeľnili generálny manažér pre podporu výroby Peter Gazsi, ktorý na zápasoch výrazne podporoval mužstvá z Dopravy a Energetiky, ako aj riaditelia divíznych závodov - Štefan Novák z Teplej valcovne a Marek Jenčo z majstrovského tímu Vysokých pecí. Čo nás teší, zlepšila sa disciplína hráčov na ihrisku. Hralo sa veľmi ohľaduplne v duchu fair play a počas šampionátu sme nezaznamenali úrazy, ktoré by prípadne mohli vzniknúť v zápale boja počas osobných súbojov. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým, ktorí prispeli k zdarnému priebehu šampionátu. Je radosť pracovať s takýmito zanietenými ľuďmi.

· V skupinách sme zaznamenali dva kontumačné výsledky. Čo ich spôsobilo?
Treba povedať, že šampionát sme organizovali po pracovnom čase. Nie všetci hráči, najmä tí, ktorí pracujú na zmeny, sa však v termíne vyžrebovaných zápasov mohli uvoľniť a nastúpiť na zápas. Ešte horšie na tom boli zamestnanci z Vedenia. Nejeden musel absolvovať služobnú cestu alebo boli v popoludňajších hodinách natoľko pracovne zaneprázdnení, že sa jednoducho nemohli pre futbal uvoľniť. Preto žiadali o preloženie termínov, ale žiaľ s termínmi sa nedalo už nič urobiť, lebo na štadióne Technickej univerzity v Košiciach na Watsonovej ulici nebolo v iných termínoch voľné ihrisko. Pre tieto objektívne príčiny preto Vedenie na stretnutia dva razy nenastúpilo.

· V našej firme pracuje veľa futbalistov, ktorí ešte aktívne hrávajú v nižších súťažiach. Mnohí z nich si však nemohli zahrať, lebo ich divízny závod nedokázal postaviť mužstvo. Takže viacerí futbalisti zo Studenej valcovne, Radiátorov a rúr, Oceliarne, Údržby, ale aj z iných útvarov a úsekov nemali šancu. Čo s nimi? Nebudú si môcť zahrať ani na budúci rok?
Samozrejme, chceme umožniť, aby si futbal zahral každý zamestnanec. Podľa toho upravíme aj naše interné propozície. Pre budúci ročník budem navrhovať niektoré zmeny. Okrem mužstiev z divíznych závodov a RMS, ktoré v tomto roku hrali, mali by sa vytvoriť ďalšie tímy. Napríklad za Prvovýrobu by hrali futbalisti z Oceliarne a hráči, ktorí sa nezmestia na súpisky Vysokých pecí a Koksovne. Mužstvo Podpory výroby by mohlo vzniknúť z Údržby a niektorých hráčov Energetiky a Dopravy. Ďalšie mužstvo by mohlo byť zo Studenej valcovne, Radiátorov a rúr a Spoľahlivosti zariadení a Vedenie by mohlo mať hráčov z SBS, Závodného hasičského útvaru a všetkých stredísk začínajúcich písmenom A. To je len môj návrh, určite budeme o tom spolu hovoriť so všetkými zainteresovanými členmi realizačných tímov, ktorí sú zodpovední za futbal a hľadať ďalšie riešenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...