Vyhľadávanie:

Bez kanoniera Hruščáka

Bez kanoniera Hruščáka

Hádzanári 1. MHK Košice v letnej príprave zaberajú naplno

Presne pred dvomi týždňami začali extraligoví hádzanári 1. MHK Košice, ktorých podporuje aj spoločnosť U. S. Steel Košice, letnú prípravu na novú sezónu. V kádri štvrtého tímu z uplynulého extraligového ročníka už nie je kanonier Patrik Hruščák, ktorý odišiel do Michaloviec. "Netrénujú s nami ani Jozef Bokol a Patrik Jurko, ktorí sa zatiaľ nezapojili do tréningového procesu. V mužstve sa však objavili mladí talentovaní odchovanci z ligového dorastu - Martin Švajlen, Erik Boris a Frederik Pilar. Staronovým hráčom je brankár Michal Shejbal," rozhovoril sa hrajúci tréner Košičanov Ján Kolesár a pokračoval: "Trénovali sme vonku, kondíciu chlapci naberali v okolitých terénoch Bankova a na fyzickú prípravu využívame posilňovňu. Pretože v našej hale rekonštruujú osvetlenie, od pondelka 30. júla trénujeme vo veľkej telocvični odbornej školy na Ostrovského, kde sa už venujeme aj hernej príprave. Skladbu mužstva však ešte nemáme skompletizovanú, očakávame, že nás posilnia dvaja - traja noví hráči s extraligovými skúsenosťami."

Extraliga sa začína 1. septembra a Košičania budú hrať v úvodnom kole s Michalovcami. Dovtedy majú v pláne odohrať niekoľko priateľských prípravných stretnutí. Opäť hovorí J. Kolesár: "Už na budúci týždeň by sme mali odohrať dve stretnutia s Prešovom, potom si tradične zmeriame sily s maďarskými prvoligovými celkami PLER Budapešť a Mezőkövesd KC a v dňoch 18. - 19. augusta odohráme tri stretnutia s kvalitnými zahraničnými súpermi na medzinárodnom turnaji v rakúskom Linzi. Možno že si zahráme aj s hádzanármi z Alžírska a Tunisu, ktorí budú na sústredení na Slovensku a v rámci prípravy majú v pláne odohrať niekoľko prípravných stretnutí s našimi extraligovými mužstvami."

V uplynulej sezóne skončili Košičania bez medaily, ich cieľom je však opäť sa prebojovať do elitného kvarteta a hrať o umiestnenie na niektorej z prvých troch medailových priečok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...