Vyhľadávanie:

Bezdomovci kontra Internacionáli

Bezdomovci kontra Internacionáli

Odkopnime predsudky - futbal spája

Arcidiecézna charita Košice organizuje 10. októbra charitatívny futbalový turnaj, v ktorom sa stretnú bezdomovci z Bosákovej s bývalými prvoligovými futbalistami mesta Košice (Bezdomovci kontra Internacionáli) pod názvom Odkopnime predsudky - futbal spája. "Nápad vznikol v Charitnom centre sv. Alžbety na Bosákovej ulici, prišiel s ním jeden z klientov, niekdajší prvoligový košický futbalista. Naša charita sa potom rozhodla usporiadať toto podujatie ako nultý ročník pre klientov a pracovníkov charity i verejnosť, ktorá bude mať chuť a záujem zapojiť sa do hry," informoval riaditeľ ADCH Košice Cyril Korpesio.

"Víťaz získa putovný pohár. Zápasiť budú nielen bezdomovci a bývalí prvoligoví futbalisti, pracovníci charity v Košiciach, ale aj klienti rómskych komunitných centier z Lipian a Stropkova a študenti Gymnázia a Strednej priemyselnej školy hutníckej na Alejovej ulici. Súčasťou akcie je tiež verejná zbierka v uliciach Košíc. Cieľom podujatia je ukázať, že aj ľudia ako sú bezdomovci, či klienti z krízového centra, ktorí sa ocitli v krízových životných situáciách, majú talent a schopnosti, ktoré vedia využiť na správnu vec. Zapojenie rôznych skupín spoločnosti do hry, akou je futbal, pomôže aspoň 10. októbra "odkopnúť" predsudky, ktoré spoločnosť často má. Výťažok z podujatia poputuje bezdomovcom z Bosákovej a klientom Krízového centra v Košiciach na usporiadanie vianočného posedenia a spestrenia vianočného času."


Akcia sa uskutoční v Športovo - zábavnom areáli na Alejovej 2 v Košiciach od 10. do 16. hodiny. Podujatie, ktoré podporuje aj U. S. Steel Košice, je otvorené pre verejnosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...