Vyhľadávanie:

Bezpečnosť strážia aj kamery

Bezpečnosť strážia aj kamery

Viac mestských policajtov v autobusoch i električkách

Košická mestská polícia posilnila hliadky na nástupištiach MHD a vykonáva náhodné kontroly v prostriedkoch MHD. Po nedávnych udalostiach poleptania mladých žien kyselinou, ktoré vyšetruje štátna polícia, sa mesto Košice rozhodlo prispieť k pocitu bezpečia Košičanov, ktorí cestujú MHD.

Mesto Košice v spolupráci s mestskou políciu má záujem, aby sa podobné prípady už neopakovali. "Chceme byť súčinní pri predchádzaní prípadných ďalších takýchto nešťastí a preto sme sa rozhodli konať a posilnením hliadok mestskej polície prispieť k pocitu bezpečnosti Košičanov," povedal primátor mesta Richard Raši.

Na pokyn primátora boli po nahlásení aj druhého prípadu poleptania kyselinou v prostriedku MHD okamžite posilnené hliadky Mestskej polície. Príslušníci Mestskej polície sa vo zvýšenej miere pohybujú na nástupištiach MHD a v náhodne vybraných spojoch MHD tak, aby pomohli predchádzať podobným nešťastiam. V prípade narušenia verejného poriadku budú úzko spolupracovať s Policajným zborom SR. "Veríme, že aj tento krok pomôže Policajnému zboru SR, aby prípad čo najskôr vyriešil. Hliadky Mestskej polície budú v novom režime fungovať až do odvolania," zdôraznil náčelník Mestskej polície Juraj Bukuš.

V snahe zamedziť akýmkoľvek útokom v MHD podnikol dopravný podnik v spolupráci s mestom ďalšie kroky. "K posilneným hliadkam na nástupištiach MHD a náhodným kontrolám v prostriedkoch MHD pribudli na linke číslo 19 od 9. marca 2012 prvé štyri kamery," uviedla PR manažérka DPMK Michaela Karaffová. Úspešnosť projektu po týždni vyhodnotia a určia ďalší postup.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...