Vyhľadávanie:

Biela pastelka kreslí čiaru na tmavej ceste

Biela pastelka kreslí čiaru na tmavej ceste

Zapojme sa do zbierky pre nevidiacich a slabozrakých

V našich rodinách či komunitách sú ľudia, ktorí to majú v živote ťažšie než tí ostatní. Patria medzi nich aj nevidiaci a slabozrakí, pre ktorých nie je samozrejmosťou ísť sa prejsť do mesta či do prírody, prečítať si knižku alebo si len pripraviť niečo chutné na jedenie. Na problémy ľudí so zrakovým postihnutím sa dlhodobo snaží upozorniť aj verejná zbierka Biela pastelka. Zároveň Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska prostredníctvom zbierky získava finančné prostriedky na realizáciu aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Takými sú špeciálne rehabilitačné programy zamerané na výcvik samostatnej chôdze s bielou palicou, starostlivosť o domácnosť, čítanie Braillovho písma a iné špeciálne zručnosti.

Podporme ich snahu o posilnenie sebadôvery a samostatnosti v súkromnom i spoločenskom živote a prispejme do prenosných pokladničiek 24. 9. 2021. Empatiu môžeme prejaviť kedykoľvek do konca roka zaslaním SMS správy s ľubovoľným textom na číslo 820 v hodnote 2 € alebo zaslaním finančného príspevku na osobitný účet verejnej zbierky SK2311110000001430258006.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...