Vyhľadávanie:

Blížia sa oslavy Dňa mesta Košice

Blížia sa oslavy Dňa mesta Košice

Mimoriadne bohatý je tohtoročný program osláv Dňa mesta Košice, ktorý začína už v túto nedeľu podvečer, 30. apríla, stavaním májov na Hlavnej ulici. Rôznorodá plejáda kultúrno-zábavných, hlavných i sprievodných podujatí v historickom centre mesta Košice, medzi ktorými si určite každý nájde to svoje, potrvá do 7. mája. Generálnym sponzorom osláv je spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ako už tradične, prvý májový deň bude patriť slávnostnému otvoreniu sezóny Detskej železnice, ktorá si v tomto roku pripomína neuveriteľné 50. výročie svojej existencie. Letná sezóna sa začne aj v košickej ZOO. Organizátori pri tejto príležitosti pripravili bohatý kultúrny program, v ktorom nebude chýbať hudba, tanec, spev, no najmä vyhodnotenie súťaže Poznám ZOO a krst cédečka Fauna ZOO Košice. V utorok 2. mája si študenti košických škôl už po jedenástykrát zvolia svojho richtára, atmosféru oslavujúceho mesta dotvorí kreslenie detí na chodník v pešej zóne. Na stredu 3. mája je okrem iného pripravené medzinárodné ekumenické vedecké sympózium Človek v núdzi, celoslovenské charitatívne podujatie Na kolesách proti rakovine, ale i slávnostné otvorenie Kancelárie prvého kontaktu v priestoroch Magistrátu mesta Košice.

Od štvrtka 4. mája do soboty 6. mája bude Hlavnej ulici trh tradičných remesiel spojený s ukážkami výroby umeleckých predmetov. Vyvrcholením osláv bude vyhlásenie najúspešnejších športovcov a kolektívu mesta Košice za rok 2005 a slávnostný ceremoniál spojený s odovzdávaním cien mesta a cien primátora Košíc, ktorý sa uskutoční pred historickou radnicou v nedeľu popoludní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...