Vyhľadávanie:

Bohemia prerušila našu víťaznú sériu

Bohemia prerušila našu víťaznú sériu

Priateľské hokejové stretnutie medzi našimi obchodníkmi a českými zákazníkmi

Vo štvrtok 19. marca 2015 sa už po trinásty raz uskutočnil na ľade Steel arény priateľský hokejový zápas medzi mužstvami Cassovia Super Stars (káder obchodníkov USSK) a Bohemia Steelers (tím zložený z firiem českých zákazníkov). Súboj týchto dvoch odvekých rivalov sa skončil výsledkom 5:6 (1:4, 2:0, 2:2). Hosťom sa tak podarilo prerušiť štvorročnú šnúru víťazných zápasov domácej Cassovie a znížiť stav na zápasy zo vzájomných stretnutí na 8:5.

Slávnostný príhovor k účastníkom stretnutia po odznení hymien predniesol viceprezident pre predaj a marketing Christian Korn. Symbolické buly potom vhodil medzi hokejky kapitánov obidvoch mužstiev prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke. Hostia, posilnení o bývalých košických extraligových hokejistov Pavla a Petra Zůbeka, sa pred zápasom netajili, že už konečne chcú vyhrať a pretrhnúť tak sériu štyroch prehier po sebe. Zámer sa im tentoraz vydaril. Súboj začali mohutným tlakom, od úvodnej minúty hrali sústredene, v útoku hýrili aktivitou a dôsledne bránili.

Kým sa domáci hokejisti z Cassovie Super Stars rozohrali a chytili, ako sa hovorí, druhý dych, v dvanástej minúte prvej tretiny už prehrávali 0:3. Najprv v päťdesiatej sekunde otvoril skóre hosťujúcej Bohemie Steelers David Puchar, po ňom sa v 8. minúte strelecky presadil jeho spoluhráč Josef Buják a v 12. min. Juraj Barkáč strelil tretí gól hostí. Až potom sa dostali k slovu domáci hráči. Po rýchlom brejku sa pred bránkou hostí ocitol voľný Viktor Udodik a strelou k žrdi znížil na 1:3. Avšak dve minúty pred koncom úvodnej tretiny hráč hostí Petr Souček využil nepozornosť obrany domáceho tímu a upravil na 1:4.

V II. tretine potom hokejisti Cassovie Super Stars pridali na rýchlosti, dôslednejšie bránili a boli úspešní aj v koncovke. V rozpätí troch minút strelili dva góly, ktorých autormi boli Miroslav Maďar a Rastislav Rusič. Znížili stav na rozdiel gólu 3:4 a pokúšali sa o vyrovnanie. Lenže zvrat v zápase neprišiel. To preto, že v poslednom dejstve hostia využili chyby domácich hráčov v obrane. V desiatej minúte záverečnej časti sa k puku dostal nikým nekrytý strelecky disponovaný Souček a strelil svoj druhý gól v zápase, ktorým upravil na 3:5. V dramatickom závere potom Július Lang opäť znížil na rozdiel gólu, ale tri minúty pred koncom znovu Souček zavŕšil svoj hetrik a dostal Bohemiu do dvojgólového vedenia. Bodku za stretnutím dal dve minúty pred koncom Lang, keď upravil na konečný stav 5:6. Ešte v poslednej minúte boli domáci blízko k vyrovnaniu, lenže Martin Kováč netrafil z výhodnej pozície prázdnu bránku a po ňom ani Juraj Mondík nedokázal sám pred bránkou hostí skórovať.

Tak ako v každom z predchádzajúcich vzájomných stretnutí, aj teraz boli spestrením tohto súboja samostatné nájazdy. Začínali hostia, za ktorých Milan Rudolfský otvoril skóre 0:1. Z nášho tímu Juraj Bolf nedal, za hostí David Puchar 0:2. Potom za sebou nájazdy nepremenili náš Martin Kováč, hosťujúci Tomáš Balko i Miroslav Nagy. Až Petr Kňura bol vo štvrtej sérii úspešný a upravil na 0:3. Potom ďalších päť hráčov góly nestrelili v poradí Miroslav Kiraľvarga, Josef Buják, Miroslav Maďar, Martin Sklenář i Marcel Palai. Hosťujúci Juraj Bartoš, ktorý začínal siedmu sériu, zmenil skóre na 0:4 a po ňom ďalší štyria hráči v poradí Rastislav Rusič, Jaromír Šenkeřík, Juraj Mondík a Břetislav Zeman úspešní neboli. Naši sa dočkali gólu až v deviatej sérii, keď pomedzi betóny brankára dopravil puk do siete Marcel Šesták a upravil na 1:4. Po ňom opäť prišli nulové gólové série a neúspešnými strelcami boli Josef Kalvar, Ján Bača, Juraj Barkáč, Viktor Udodik, Matuš Babík, Július Lang, Josef Sklenář a Milan Beličák. Až v predposlednej štrnástej sérii sa do listiny strelcov zapísal Radek Starý a keďže poslední traja hráči Roman Gburík, Roman Meršák a Lukáš Kozel svoje nájazdy nepremenili, stav na nájazdy zostal nezmenený 1:5.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...