Vyhľadávanie:

Bol to čierny víkend

Bol to čierny víkend

Košickí hokejisti zaregistrovali v súboji so Slovanom prvú prehru na domácom ľade

Hokej
V súboji so Slovanom sa do takejto gólovej šance dostali naši hráči Kmiť (vľavo) s Krotákom. Výborne chytajúceho Rybára v bránke belasých dokázal v tomto zápase prekonať iba náš kapitán Kroták.

Po 13. kole hokejovej extraligy, ktoré sa hralo v nedeľu, klesli hokejisti HC Košice v tabuľke na 4. miesto. Na svojom konte mali o dve nečakané prehry z posledných dvoch kôl viac, ktoré utŕžili po debakli v Skalici (1:6) a doma so Slovanom (1:3). V posledných stretnutiach na domácom ľade, a to v súbojoch s Trenčínom a so Slovanom, hľadisko praskalo vo švíkoch.

Kým proti vojakom z Trenčína vyšli Košičania po skvelej hre víťazne, po súboji s Bratislavčanmi zostali smutní. A pritom nehrali zle. Predchádzajúci domáci zápas s trenčianskou Duklou komentoval kormidelník HC Košice Dušan Gregor slovami: "O našom víťazstve rozhodol tímový výkon. Vždy dávam na prvé miesto tím a v utorok sa to dokonale prejavilo. Až do konca zápasu sme hrali na štyri formácie a nebral som ohľad na to, ktorú formáciu proti komu postavím. Všetky zabrali na plný plyn, dokonale zvládli situáciu na ľade."

Horšie sa vyvíjal zápas pred televíznymi kamerami v Skalici, kde naši inkasovali poltucet. Bola to tretia prehra hokejistov HC Košice v novom ročníku extraligy s najvyšším rozdielom. V prvej tretine, ktorá bola vyrovnaná, naši ešte dokázali držať krok so súperom, aj skóre bolo vyrovnané. Lenže v druhom dejstve hostia nedokázali zachytiť nástup domácich, dostali rýchly druhý gól a po ňom sa Skaličania dostali až do trojgólového vedenia. Našim sa nedarilo v koncovke a to neveštilo nič dobré pred nedeľňajším súbojom so Slovanom. V šlágri kola sa chceli hráči HC rehabilitovať za prehru v Skalici, lenže Bratislavčania boli tento raz nad ich sily.

Nehrali zle, aj šancí bolo pred Rybárovou bránkou neúrekom, avšak zlyhali v koncovke. "Chlapcom nemôžem nič vyčítať," konštatoval po zápase tréner Dušan Gregor a pokračoval: "Dreli a hrali na doraz, ale ukázalo sa, aké dôležité je premieňať gólové šance. Tentokrát nám nebolo súdené vyhrať. Doplatili sme na zbytočné chyby a tie vlastne rozhodli o našej prehre. Myslím si, že za výkon by sme si boli zaslúžili remízu."

V našom tíme ešte stále citeľne chýba zranený Nagy, u hostí sa v belasom drese po dlhšom čase na domácom ľade, kde hokejovo vyrastal, predstavil Košičan Gabriel Špilár. Tento hráč pražskej Sparty, ktorý v tejto sezóne hosťuje za Slovan, nám po stretnutí povedal: "V prvom rade som spokojný, že sme vyhrali v Košiciach. Po dlhšom čase som sa opäť stretol s niektorými bývalými spoluhráčmi, ako aj s viacerými členmi mojej rodiny. Je mi ľúto, že sme košických fanúšikov zarmútili, ale taký je už hokej." Včera sa Košičania predstavili v zápase 14. kola vo Zvolene, ktorého v prvej šestine základnej časti doma zdolali 3:2. V piatok 22. októbra doma privítame nováčika extraligy z Dubnice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...