Vyhľadávanie:

Bondra v Košiciach

Bondra v Košiciach

Bondra
Peter Bondra

V pondelok pricestoval do Košíc na pozvanie prezidenta HC Košice Ľubomíra Vemeho a viceprezidenta klubu HC i U. S. Steel Košice pre strategické implementácie Antona Juru slovenský hokejový reprezentant, dlhoročný hráč Washingtonu Capitals a v uplynulej sezóne aj hráč Ottawa Senators Peter Bondra. Predpokladali sme, že na ich spoločnom obede bol témou ich rozhovoru hokej. Bližšie informácie nám po obede poskytol sám P. Bondra:

"Hovorili sme o všetkom, ale na ničom konkrétnom sme sa nedohodli," rozhovoril sa náš hosť a pokračoval: "Žiadne sľuby či záväzné dohody sme si nedávali. Debatovali sme o mojej morálnej podpore dostavby zimného štadióna. Pamätám sa na starý zimák. Hokejovo som tu rástol, prežil krásne obdobie pred rokmi. Rád spomínam na krásne chvíle a fantastickú atmosféru, ktorú som zažil na starom štadióne. Už počas rozcvičovania to v hľadisku vrelo a to dodávalo každému hráčovi silu, energiu i chuť do hry. Viem, že Košičania majú odvtedy neustále veľký záujem o hokej."

· Takže prišli ste pomôcť dostavať zimný štadión?
"To nie, ale ako ma spomínaní páni informovali, v Košiciach je veľká vôľa a ochota tento hokejový stánok dokončiť. Že ako, to ja presne neviem, ale chystajú sa rôzne účinné kroky k tomuto cieľu zo strany vedenia košického hokejového klubu. Ja sa budem snažiť nejakou cestou tiež pomôcť, aby sa štadión dostaval."

· Prispeli by ste aj vy osobne na dostavbu?
"Hovorili sme aj o takýchto plánoch, aby som sa tiež v tom angažoval. Ísť sám do toho, na to si netrúfam. Ale možno by som prispel, prečo nie? Ale záujem by mal byť v prvom rade zo strany domácich. Či už jednotlivcov, alebo prosperujúcich firiem, ktoré by si mohli kúpiť lóžu a byť súčasťou projektu. Poznám dosť vplyvných ľudí aj v Amerike, možno že pomôže aj moja lobby. Ale myslím si, že to v Košiciach zvládnu."

· Dostali ste od svojich hostiteľov ponuku hrať za Košice?
"Funkcionári HC Košice mi možnosť pripojiť sa ku košickému tímu navrhli. I ja si viem predstaviť opäť obliecť košický dres. No nič konkrétne som im nesľúbil. Momentálne sa pripravujem na Svetový pohár. Na budúci týždeň chcem začať s tréningom na ľade v Poprade, kde momentálne bývam. Stále dúfam, že sa sezóna v NHL začne a kde budem hrať v budúcej sezóne, o tom ešte nerozmýšľam."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...