Vyhľadávanie:

Britské centrum v Košiciach

Britské centrum v Košiciach

Ďalšie možnosti pre študentov a lektorov anglického jazyka

Študenti, ale aj lektori a všetci tí, ktorí študujú alebo učia anglický jazyk, majú ďalšiu skvelú príležitosť ako sa dostať ku kvalitnej literatúre vydávanej v tomto jazyku. V piatok minulého týždňa v Štátnej vedeckej knižnici otvorili Britské centrum, po Bratislave a Banskej Bystrici tretie na Slovensku. V krátkom čase by ďalšie centrum mali otvoriť aj v neďalekom Prešove. Spolu s InfoUSA centrom, ktoré si už našlo svojich stálych návštevníkov a okrem výpožičky kníh organizuje aj rôzne besedy v anglickom jazyku a premieta americké a anglické filmy v originálnom jazyku, bude slúžiť všetkým milovníkom anglickej literatúry rôznych vekových kategórií nielen z Košíc, ale aj regiónu.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnila veľvyslankyňa Spojeného kráľovstva na Slovensku Judith Anne Macgregor, primátor mesta Košice František Knapík, riaditeľ ŠVK v Košiciach Ján Gašpar, predstavitelia Ministerstva kultúry SR a VÚC, spoločenského a ekonomického života regiónu a mesta Košice a riaditelia kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií. Veľvyslankyňa Spojeného kráľovstva vyjadrila úprimnú radosť nad otvorením Britského centra v Košiciach. "Všetkým záujemcom košické Britské centrum poskytne najmodernejšie študijné materiály v oblasti vyučovania anglického jazyka, knihy a materiály, ktoré sprostredkujú informácie o súčasnej Veľkej Británii. V Košiciach budeme organizovať workshopy a programy pre rôzne čitateľské skupiny, pre učiteľov a diskusie s autormi kníh, tiež výstavy. Poslaním centra bude rozvíjať vzťahy a porozumenie medzi ľuďmi v Spojenom kráľovstve a na Slovensku a budovať dlhodobé väzby v oblasti kultúry, umenia, vedy a vzdelania. Košice sú nádherné mesto, cítim sa tu veľmi dobre. Ľudia sú tu veľmi príjemní, vzdelaní, mnohí zo Slovenska našli svoje uplatnenie aj v Spojenom kráľovstve. Počas návštevy Košíc som sa stretla na rokovaní aj s primátorom mesta, kde sme sa rozprávali o možnostiach obchodnej spolupráce medzi našou krajinou a východoslovenským regiónom."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...