Vyhľadávanie:

Brunclík oslávil životné jubileum

Brunclík oslávil životné jubileum

V stredu 6. júla oslávil Bedřich Brunclík okrúhlych sedemdesiat rokov. K jubileu mu osobne zablahoželal aj prezident HC Košice Juraj Mondík, ktorý dlhoročnej opore klubu odovzdal pamätný dres s číslom 70 a ďakovnú plaketu.

Bedřich Brunclík prišiel do metropoly východu z pražskej Slavie pred päťdesiatjeden rokmi. V košickom drese odohral šestnásť sezón a v 587 zápasoch strelil 237 gólov. S národným tímom Československa získal na majstrovstvách sveta v roku 1971 strieborné medaily a zároveň titul majstra Európy. Za reprezentáciu odohral spolu 21 zápasov.

Košiciam ostal verný aj po skončení hráčskej kariéry. Najprv v pozícii trénera koučoval seniorské „áčko“ a neskôr sa venoval mládežníckym kategóriám. Trénerskú činnosť ukončil len nedávno pred dovŕšením sedemdesiatich rokov.

„Ohliadnutím sa dozadu môžem povedať, že som splnil, čo som v živote chcel. Dokonca môžem povedať, že je to ešte lepšie, než som niekedy predpokladal, že to v sedemdesiatke skončí. Som vďačný za krásne darčeky. Špeciálne miesto na dres a plaketu doma nemám, ale určite to starostlivo uschovám a bude to pekný darček aj pre vnúčatá, ktorým rád ukážem, čo dedo dokázal,” uviedol pre webovú stránku HC Košice čerstvý sedemdesiatnik.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...