Vyhľadávanie:

Bude domáce prostredie nevýhodou?

Bude domáce prostredie nevýhodou?

Začala sa vyraďovacia časť hokejovej Tipsport ligy

Po 55 odohratých kolách základnej časti sa začala vyraďovacia fáza najvyššej hokejovej súťaže. Víťazmi základnej časti sa stali obhajcovia titulu - hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica so ziskom 115 bodov, na druhom mieste skončili Zvolenčania, ktorí majú o štyri body menej, o jeden bod za nimi skončili Nitrania. Do play-off Košičania postúpili zo štvrtého miesta, piaty skončili Popradčania pred hokejistami Trenčína. V sezóne 2018/2019 sa upravil formát vyraďovacej časti o titul. Pred štvrťfinále sa hrala kvalifikácia, v ktorej sa predstavili siedmy až desiaty tím po základnej časti.

Do predkola vyraďovacej časti sa prebojovali Nové Zámky na siedmej pozícii, Miškovec na ôsmom stupienku, Budapešť na deviatom a Detva na desiatom mieste. Prekvapivo do štvrťfinále sa dostali tímy z nižších priečok - „medvede“ z Budapešti a hráči Detvy. Sezóna sa skončila pre Liptovský Mikuláš, ktorý skončil jedenásty.

V baráži budú bojovať dvanásty Žilinčania, čaká ich séria na štyri víťazstvá s víťazom play-off St. Nicolaus I. ligy.

Košickým hokejistom záver základnej časti nevyšiel podľa predstáv, klesli až na štvrtú priečku a čaká ich súper z Popradu, s ktorým v tejto sezóne prehrali tri z piatich vzájomných duelov. Paradoxom je, že vo východniarskych derby zápasoch sa vždy z víťazstva tešilo hosťujúce mužstvo.

Pred úvodnými zápasmi košických hokejistov (pozn. uzávierka novín je pred play-off) sme sa opýtali prezidenta HC Košice Júliusa Langa na šance oceliarov na ďalší postup. „Ťažko povedať, čo je dobrá pozícia pred play-off. Vidíme to na výsledkoch kvalifikácie o siedme a ôsme miesto, keď sa zrodili prekvapivé výsledky. Každý odborník hovorí, že play-off je nová súťaž, špekulovať s pozíciou je nebezpečné. Poprad je dobrý súper, s ktorým máme reálnu šancu na postup. Je zaujímavé, že domáce prostredie bolo celú sezónu pre HC Košice nevýhodou. Vonku sme hrali najlepšie z celej ligy. Máme dobre vyskladané a silné mužstvo, sme pripravení lepšie ako minulú sezónu. V pondelok sú pripravení nastúpiť všetci hráči, vrátane Ladislava Nagya a Marcela Haščáka.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...