Vyhľadávanie:

Príďte si užiť finále turnaja

Príďte si užiť finále turnaja

Zajtra sa dozvieme, komu bude patriť hokejový pohár prezidenta

Tohtoročný 52. ročník hokejového turnaja o Pohár prezidenta U. S. Steel Košice sa pomaly ale iste blíži k finále. Už zajtra, vo štvrtok 14. marca 2019, odohrajú v Steel aréne posledné dva zápasy. Do súboja o tretie miesto nastúpia o 17.15 hod. mužstvá Dopravy a Teplej valcovne. O víťaznú trofej bude od 19:00 hrať Energetika a IT. Vyhlásenie výsledkov hokejového turnaja je naplánované na 20.30 hod.

Z dvanástich mužstiev, ktoré turnaj rozohrali ešte 9. januára, po základnej časti nepokračovali Radiátory a rúry, Podpora výroby, Údržba a Prvovýroba. Štvrťfinálové súboje vyradili Oceliarne, Finishing, Vysoké pece a Vedenie. Zajtra sa v Steel aréne dozvieme, kto sa stane držiteľom Pohára prezidenta U. S. Steel Košice. Už teraz je jasné, že mužstvo Dopravy neobháji vlaňajší triumf, ale tretiu priečku získať môže, rovnako ako Teplá valcovňa. Stane sa šampiónom Energetika, alebo IT? Kto získa titul najlepšieho útočníka, obrancu, strelca, najužitočnejšieho a najbojovnejšieho hráča? Kto sa stane objavom turnaja a kto si odnesie cenu fair play?

Príďte sa presvedčiť na vlastné oči. Popri hokejových súbojoch si môžete užiť aj atraktívne súťaže pre divákov, ktorí prídu povzbudiť svojich hráčov v zápolení o medaily. V prestávke medzi zápasom o tretie miesto a finálovým duelom sa uskutoční žrebovanie siedmich výhercov tipovacej súťaže, do ktorej sa mohli zapojiť diváci pri štvrťfinálových súbojoch. Svoje tipy dalo 97 fanúšikov. Energetikom verilo päť tipujúcich, „itečkarom“ 14 divákov. Najviac tipov na víťazstvo získala Doprava – až 51, no jej mužstvo môže získať „už len“ bronzovú medailu. Dvaja šťastlivci (iba zamestnanci U. S. Steel Košice) v žrebovaní získajú vstupenku na májové Majstrovstvá sveta v hokeji 2019. Podmienkou je ich osobná účasť na štvrtkovom žrebovaní. Pri prevzatí výhry sa musia preukázať  ID kartou.  Ak sa vyžrebovaný fanúšik – zamestnanec USSK na podujatí nezúčastní, žrebovanie bude pokračovať v prestávke po 1. tretine finálového zápasu. Piati ďalší fanúšikovia dostanú zaujímavé ceny. Počas finálového dňa sa uskutoční aj súťaž o najlepší fanklub. Výkony sa budú hodnotiť v druhej prestávke oboch zápasov decibelometrom. Fanklub, ktorého intenzita povzbudzovania bude najväčšia, získa sto lístkov na najbližší hokejový zápas HC Košice.

Deti od 5 do 12 rokov si budú môcť v prestávke medzi zápasmi vyskúšať streľbu na bránky. O umelecký dojem sa pri čistení ľadovej plochy postarajú Ice girls.

Pre tých, ktorí chcú mať prehľad o všetkých odohraných zápasoch, prinášame aj výsledky štvrťfinálových a semifinálových zápasov.

ŠTVRŤFINÁLE
Oceliareň – Doprava 2:4 (0:2, 2:2, 0:0), góly za domácich M. Kimák, M. Oravec, za hosti B. Gönci, M. Hriňák 3.
Finishing – IT 2:7 (1:1, 1:2, 0:4), góly za domácich T. Fabry, R. Gedeon, za hostí P. Kuzár 3, O. Homola 2, M. Tomčo 2.
Vysoké pece – Energetika 2:5 ((0:1, 2:0, 0:4), góly za domácich J. Bořík, M. Fedič, za hostí Z. Pataky 2, M. Takáč 2, M. Bocko.
Teplá valcovňa – Vedenie 6:5 (1:1, 3:2, 2:2), góly za domácich M. Janke 2, R. Gajdoš, O. Nehoda, J. Sukeník, K. Ďuriš, za hostí M. Varga, P. Nižník, J. Lang, L. Kozel, R. Bikár.

SEMIFINÁLE
Doprava – Energetika 1:3 (0:1, 1:1, 0:1), góly za domácich B. Gönci, za hostí M. Bocko, G. Sabo, M. Takáč.
IT – Teplá valcovňa 4:3 (0:0, 1:3, 2:0, 1:0) po samostatných nájazdoch, góly za domácich P. Kuzár, P. Živčák 2, S. Tischler, za hostí M. Janke, R. Gajdoš, O. Kopecký.   

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...