Vyhľadávanie:

Byť na Slovensku bolo pre nás požehnaním

Byť na Slovensku bolo pre nás požehnaním

Po vyše dvoch rokoch sa s Košicami lúčia generálny právny zástupca C. James Bond a jeho manželka Deborah Kuzavitchová Bondová

Pôsobenie v našej firme ukončil ďalší americký kolega. Po vyše dvoch rokoch v Košiciach a celkovo dvadsiatich ôsmich v korporácii odišiel do dôchodku generálny právny zástupca C. James Bond. V Košiciach nebol sám, spoločnosť mu robila jeho manželka Deborah, ktorá sa prostredníctvom rôznych firemných projektov výrazne zapájala do charitatívnej a dobrovoľníckej činnosti. I keď majú obaja populárni "expati" s balením a vybavovaním záverečných formalít pred odchodom do USA plné ruky práce, pre Oceľ východu zhodnotili svoje pôsobenie na Slovensku.

C. JAMES BOND

"Návrat do USA bude ťažký, pretože s Debbie sme sa tu dokonale aklimatizovali. Košice sú dostatočne útulné, aby sme ich mohli nazývať domovom a zároveň dostatočne veľké, aby sme v nich našli všetko, čo potrebujeme. Bývali sme v centre, dýchali atmosféru mesta a všetko sme mali na dosah ruky. Košice nám budú chýbať. To, že som sa ocitol na Slovensku, nebolo až také prekvapenie, pretože som v minulosti do Košíc viackrát pracovne vycestoval. Keď sa naskytla možnosť, že by som tu mohol pôsobiť dlhodobo, sám som o to požiadal. A neľutujem. Slovensko je nádherná krajina s bohatou históriou, prežil som tu krásne roky. Až sa niekedy musím uštipnúť, že sa mi to nesníva. Bolo pre mňa požehnaním pracovať v Košiciach. Osobitnou kapitolou sú kolegovia. Boli sme ako rodina a rád som s nimi spolupracoval, pretože som u nich nachádzal podporu.
Slovensko som vnímal ich očami a problémy sme riešili spoločne. Na kolegov budem spomínať rád. Angažovanie sa v charitatívnych a dobrovoľníckych aktivitách bola dobrá príležitosť dostať sa bližšie k ľudom a niečo dať tejto krajine. Tí, ktorým sme pomáhali, mali naopak možnosť spoznať nás. Pre nás s Debbie to bola obohacujúca skúsenosť a veľmi si ju vážime. Odchádzam do dôchodku po takmer tridsiatich rokoch v korporácii. Teším sa na ničnerobenie a relax. Budem mať čas na svoju čoskoro ročnú vnučku a na svojich priateľov. Nečakajú ma žiadne mítingy a nebudú ma tlačiť žiadne termíny, ako to poznajú pracujúci ľudia. Vraciame sa do Pittsburghu."

DEBORAH KUZAVITCHOVÁ BONDOVÁ

"Keď sme sa dozvedeli, že naše kroky povedú na Slovensko, vnímali sme to ako dobrodružstvo a príležitosť, ktorá sa naskytne raz za život. Naše zážitky prekonali všetky očakávania. Našli sme si tu priateľov, s ktorými ostaneme v kontakte a azda sa s nimi v budúcnosti stretneme. Do USA si odnášame množstvo zážitkov a spomienok. V Amerike som sa zapájala do mnohých charitatívnych a neziskových projektov, takže tieto činnosti boli pre mňa prirodzené aj v Košiciach. Každý deň sa modlím k bohu s vierou, že pomôže aj tým, ktorí v živote toľko šťastia nemajú. Mňa požehnal pevným zdravím a dobrým zázemím a s týmito božími darmi sa rada delím aj s ostatnými. K aktivitám, na ktorých som sa zúčastňovala, patrili návštevy v detských domovoch, projekt Stromček prianí alebo deň dobrovoľníkov strávený v ZOO.
Okrem toho som vo voľnom čase, mimo podujatí organizovaných firmou, chodila do detského domova doučovať chlapcov a dievčatá angličtinu. V rámci projektu Stromček prianí som sa v roku 2013 zoznámila s Andreou Lackovou, jej manželom Pavlom a dcérkami Lenkou a Barborkou. Bola to pre mňa výnimočná udalosť a odvtedy sme sa začali stretávať pravidelne na rôznych podujatiach organizovaných U. S. Steel Košice. Mala som šťastie prežiť jeden deň s Lenkou a Barborkou a ich otcom aj na zimných športových hrách na Jahodnej. Nedávno ma pozvali k nim domov, kde som na vlastné oči videla, ako sa rodičia o svoje nádherné dcérky príkladne starajú. Bol to pre mňa výnimočný deň, na ktorý nikdy nezabudnem. Vymenili sme si adresy a ostaneme v úzkom kontakte. V Amerike mi bude chýbať mnoho vecí, je ťažké spomenúť len jednu. Milujem posedenia s priateľmi a popíjanie kávy zo skutočných šálok a nie z niečoho, čo nakoniec vyhodíte do koša. S manželom sme si užívali prechádzky po Hlavnej ulici, keď sme sa rozhodovali, kam zájdeme na večeru. V Pittsburghu na to môžeme zabudnúť, bez auta sa nezaobídeme. Chýbať mi budú aj nákupy v malých obchodíkoch s domácimi výrobkami, kde ich majitelia vždy vedeli, čo predávajú a ponúkali perfektné služby. V Pittsburghu budeme takými ambasádormi Slovenska. Priateľom budeme rozprávať o vašej nádhernej krajine, skvelých ľuďoch a zážitkoch, ktoré sme tu zažili. Vďaka za všetko. Boh vám žehnaj."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...