Vyhľadávanie:

Cena primátora M. Fedorovovi a A. Jurovi

Cena primátora M. Fedorovovi a A. Jurovi

Oslavy Dňa mesta Košice vyvrcholili slávnostným ceremoniálom pred historickou radnicou

Oslavy Dňa mesta Košice vyvrcholili v nedeľu 7. mája 2006 pred historickou radnicou slávnosťou odovzdávania Ceny mesta a Ceny primátora osobnostiam - jednotlivcom i kolektívom, ktorí sa pričiňujú o dobré meno mesta. Medzi bezmála tridsiatimi ocenenými mala svojich reprezentantov i spoločnosť U. S. Steel Košice. Cenu primátora mesta prevzali z rúk Františka Knapíka bývalý riaditeľ divízneho závodu Koksovňa Milan Fedorov a výkonný viceprezident pre strategické implementácie Anton Jura.

Milan Fedorov je od 1. januára tohto roku starobným dôchodcom, železiarom bol však dlhé roky. Celý svoj profesionálny život spojil s Koksovňou. "Robil som všetko, od robotníka po riaditeľa," zhrnie jednou vetou svoju takmer štyridsaťročnú prácu v železiarňach. "Dnes hovorím o sebe, že som Košičanom žijúcim na vidieku. Takmer všetok čas venujem zveľaďovaniu chalupy a záhrady a rád som so svojimi vnúčatami."

Pre firmu bolo jeho pôsobenie v oceliarskej spoločnosti prínosom. Ako vedúci prevádzky sa pričinil najmä o modernizáciu vykládky uhlia. Ako námestník riaditeľa divízneho závodu mal na starosti viaceré významné investičné akcie v prevádzke Chémia. V pozícii riaditeľa Koksovne presadil finančne náročné projekty zamerané na ekologizáciu výroby v divíznom závode - suché odprášenie plynov pri vytláčaní koksu, bezemisné plnenie koksárenských komôr a hermetizáciu prevádzky. Jeho odborné znalosti a skúsenosti vysoko hodnotili aj kolegovia z amerických prevádzok U. S. Steel Corporation. Cenu primátora získal za dlhoročné výsledky pri výrobe koksu, za reprezentáciu schopností košických hutníkov na Slovensku i v zahraničí a tiež za implementáciu technológií šetrných k životnému prostrediu.

Výkonný viceprezident pre strategické implementácie Anton Jura prevzal Cenu primátora za úsilie venované rekonštrukcii Steel Arény. V košických železiarňach pracuje od roku 1987, po tom, čo absolvoval Hutnícku fakultu VŠT v Košiciach. Je dlhoročným členom Predstavenstva Zväzu hutníctva, ťažobného priemyslu a geológie SR. Od roku 2003 zastáva post prezidenta tohto zväzu. Zároveň je prezidentom Republikovej únie zamestnávateľov, ktorá je najväčšou zamestnávateľskou organizáciou na Slovensku združujúcou vyše 1300 spoločností z rôznych odvetví slovenskej ekonomiky. Do tejto funkcie zvolili Antona Juru v roku 2004 a opätovne v apríli 2006. Od roku 2002 je viceprezidentom HC Košice, s.r.o. a zastáva tiež funkciu viceprezidenta OZ Košická aréna. Finančnú odmenu spojenú s udelením ceny venoval Anton Jura Detskému domovu v Spišskom Štiavniku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...