Vyhľadávanie:

Cenný bod nováčika z Technológie

Cenný bod nováčika z Technológie

V majstrovstvách U. S. Steel Košice vo futbale už poznáme troch štvrťfinalistov

Na futbalovom šampionáte o majstra U. S. Steel Košice sa v stredu uplynulého a v pondelok tohto týždňa hrali ďalšie zápasy v skupinách. Medzi prvými si postup do štvrťfinále z A skupiny zabezpečili Doprava a Obalová vetva, ktoré po víťazstvách nad Vulkmontom odsunuli jedného z nováčikov majstrovstiev na poslednú priečku. K nim sa po stretnutiach v pondelok pridali futbalisti z Teplej valcovne, ktorí vyhrali C skupinu. Dnes turnaj pokračuje stretnutiami: o 15.30 hod. Doprava - Obalová vetva, o 17. hodine Vysoké pece - Vedenie a o 18.30 hod. Energetika - Studená valcovňa.

A SKUPINA

Obalová vetva - Vulkmont 1:0 (1:0)
Domáci začali opatrne, s dôrazom na defenzívu. Nováčik z Vulkmontu sa snažil hrať aktívne, ale do gólových šancí sa jeho hráči často nedostávali. V 13. minúte sa z domáceho tímu do brejku dostal Šofranko a lobom prekonal brankára hostí 1:0. Ako sa napokon ukázalo, bol to víťazný gól, pretože v II. polčase z dobrej pozície domáci Trelo nedal a desať minút pred koncom Beluščák z mužstva hostí vo vyloženej šanci netrafil bránku domácich.

B SKUPINA

Koksovňa - Vedenie 0:3 (0:1)
Stretnutie malo vyrovnaný priebeh, domáci vynikali hernou aktivitou, avšak v koncovke boli lepší hostia. Tí hrali veľmi opatrne a z minima vyťažili maximum. V 17. minúte presne trafil hosťujúci Tažík a otvoril skóre 0:1. Po zmene strán hostia z Vedenia využili svoje skúsenosti a dôrazom pred bránkou súpera rozhodli o zisku troch bodov. Strelecky sa zaskvel Rusič, ktorý gólmi v 35. a 45. minúte zabezpečil svojmu tímu víťazstvo.

Koksovňa - Technológie 0:0
Vo vyrovnanom stretnutí mali obidve mužstvá zvlhnutý pušný prach. Na obidvoch stranách bolo niekoľko čistých gólových šancí, ale tri tutovky zahodil domáci Spišák a dve minúty pred koncom jeho spoluhráč Palaščák mieril z výhodnej pozície nad bránu. Z tímu hostí sa do streleckej listiny mohol zapísať Mitrík, ale jeho strela skončila v druhom polčase na žrdi.

C SKUPINA

Teplá valcovňa - Studená valcovňa 1:0 (0:0)
Na trávniku dominovali obrany, ale predsa len bližšie k víťazstvu boli hostia. V 21. minúte ich útočník Palenčár tvrdo vystrelil z hranice šestnástky, lopta však tesne minula bránku domácich. Po zmene strán sa vyznamenal brankár TVa Klembara, ktorý kryl hlavičku Juhása a po ňom aktívny Palenčár mieril nad. Tri minúty pred koncom bol v pokutovom území faulovaný domáci Gašpar a rozhodca Kozák nekompromisne ukázal na biely bod. Penaltu bezpečne premenil Gašpar a zabezpečil svojmu tímu cenné víťazstvo.

D SKUPINA

Zušľachťovne - Oceliareň 2:4 (0:2)
Hostia si vynútili počiatočný tlak, ktorý však v 5. minúte nezužitkoval Čisovský. Ten zblízka brankára domácich Šveca neprekonal. Podarilo sa mu to až v 18. minúte, kedy už mieril presne a hostia sa dostali do vedenia. Tlak oceliarov pokračoval a tesne pred polčasom Bodnár strelil druhý gól hostí. V úvode II. polčasu dostal presnou strelou Bitto svoj tím do trojgólového vedenia a o víťazovi nebolo pochýb. Hráči Zušľachťovní sa nevzdávali a po strele Potočňáka znížili na 1:3. Vzápätí na druhej strane hosťujúci Florián upravil na 1:4 a domáci ešte stačili skorigovať výsledok zásluhou Ľalíka.

Údržba - Oceliareň 2:1 (2:0) Údržbári začali mohutným tlakom, čo hostí zaskočilo a trvalo im celý polčas, kým sa spod tohto tlaku dostali. Lenže to už oceliari prehrávali dvojgólovým rozdielom, ktorý v rozpätí siedmich minút v prvom polčase zariadili domáci presnými zásahmi Mikulu a Sciranku. Až v druhom polčase hostia vyrovnali hru a častejšie sa dostávali pred bránu súpera. Ich veľká snaha o vyrovnanie priniesla len jeden gól, ktorého autorom bol Lemesányi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...