Vyhľadávanie:

Cez víkend Abovské slávnosti

Cez víkend Abovské slávnosti

Slávnosť

Cez víkend čakajú milovníkov kultúry Abovské folklórne slávnosti Rozhanovce, ktoré sa stali podujatím celého regiónu Abov. Hlavnými organizátoromi sú Košické osvetové stredisko a Obecný úrad v Rozhanovciach, finančne prispelo Ministerstvo kultúry SR.

V tomto roku sa uskutočnia 26. a 27. júna a aj tentokrát prevzal patronát nad podujatím predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer. V programe vystúpia tiež folklórne súbory z Lotyšska, Poľska a Maďarska. Ešte v stredu 23. júna detský folklórny súbor Čarnička z Košíc svojím vystúpením pozve Košičanov na Abovské slávnosti do Rozhanoviec, v sobotu 26. júna v kultúrnom dome vo Valalikoch vystúpia o 18.00 hod. folklórne súbory z Poľska a Maďarska.

V nedeľu 27. júna sa o 10.00 hod. v Rozhanovciach začne slávnostná svätá omša a o 13.00 hod. sprievod folkloristov po obci odštartuje kolotoč programov folklórnych súborov, sólistov, speváckych skupín a ľudových hudieb. Večer o 19.00 hod. sa uskutoční ščamba zábava Rozhanovce. Vstupenky na podujatie sú k dispozícii v Informačnom centre Košice na Hlavnej 59, v Mestskom informačnom centre v OD Dargov a OD Tesco. Oceľ východu je mediálnym partnerom podujatia. Príďte príjemne prežiť tento víkend.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...